Επίθεση με βιτριόλι: «Προφανώς υπάρχει συνεργός, δεν απάντησε σε σοβαρές ερωτήσεις η κατηγορούμενη»

Η απάντηση του δικηγόρου της Ιωάννας στην απολογία της 36χρονης

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: «Προφανώς υπάρχει συνεργός, δεν απάντησε σε σοβαρές ερωτήσεις η κατηγορούμενη»

Το πρωί της Τρίτης, ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, της κοπέλας που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα και σχολίασε την απολογία που κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας η κατηγορούμενη στην ανακρίτρια.

Όπως τόνισε ο κ. Λύτρας, βασικός στόχο της 36χρονης είναι να μην καταδικαστεί για ανθρωποκτονία αλλά για βαριά σκοπούμενη βλάβη, ενώ για μία ακόμα φορά έκανε λόγο για «καλοστημένη απολογία».

Η τοποθέτηση του δικηγόρου της Ιωάννας για την απολογία της 36χρονης για την επίθεση με βιτριόλι

«Δεν πείθει κανέναν η απολογία της.Στις σοβαρές ερωτήσεις που έκανε η ανακρίτρια δεν πήρε καμία απάντηση, όπως από πού πήρε το βιτριόλι. Από τη στιγμή που δεν έδωσε αυτήν την απάντηση, προφανώς υπάρχει συνεργός. Διαφορετικά θα έλεγε ότι το πήρε πχ από το ίντερνετ.

Επίσης, αυτό που περίμενε η Ιωάννα και την έχει εξοργίσει, ήταν η απάντηση για τον λόγο της επίθεσης. Δεν είναι απάντηση 'για κάποιο προσωπικό θέμα που είχαμε.

Στόχος της κατηγορούμενης είναι να καταδικαστεί για βαριά σκοπούμενη βλάβη και όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας.

Επίθεση με βιτριόλι απολογία

Δε δέχεται τη συγγνώμη της 36χρονης η Ιωάννα

Τόσο η ίδια η Ιωάννα όσο και η οικογένειά της, σε δηλώσεις που έκαναν μέσω του δικηγόρου τους, Απόστολου Λύτρα στο iefimerida.gr τόνισαν πως δεν έχουν σκοπό να δεχθούν τη συγγνώμη της 35χρονης, η οποία ομολόγησε πριν λίγο το έγκλημά της.

Ο κ. Λύτρας εξήγησε στην τοποθέτησή του πως η συγγνώμη της 35χρονης δεν ήταν ειλικρινής και πως ήταν ξεκάθαρη η πρόθεσή της να σκοτώσει την Ιωάννα.

«Ούτε η Ιωάννα ούτε η οικογένειά της δέχονται την συγγνώμη της 35χρονης. Κατά την απολογία της προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη της υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε τη βλάβη που μπορούσε να προκαλέσει το καυστικό υγρό και ότι η ποσότητα ήταν μικρή. Ωστόσο από τα πραγματικά στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ακριβώς το αντίθετο, καθώς η ποσότητα ήταν μεγάλη και προκάλεσε βαρύτατες βλάβες στην Ιωάννα. Είναι βέβαιο ότι η πρόθεσή της ήταν να τη σκοτώσει», τονίζει ο κ. Λύτρας.

Επίθεση με βιτριόλι απολογία