Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποκάλυψε τον λόγο που απουσιάζει ο Τσιόδρας από την ενημέρωση για τον κορωνοϊό

«Συνομιλώ σχεδόν καθημερινά με τον Σωτήρη»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποκάλυψε τον λόγο που απουσιάζει ο Τσιόδρας από την ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων απάντησε και στον λόγο για τον οποίο απουσιάζει ο Σωτήρης Τσιόδρας από τις ενημερώσεις για τον κορωνοϊό.

Στην ερώτηση για το αν ο λοιμωξιολόγος λείπει από την ενημέρωση, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Συνομιλώ σχεδόν καθημερινά με τον Σωτήρη, τρεις φορές τη βδομάδα έχουμε πρωινή σύσκεψη όπου βλέπουμε όλα τα δεδομένα, τα οποία δεδομένα θέλω να τονίσω είναι δημόσια δεδομένα, έχουμε κάνει πάρα πολύ μεγάλη πρόοδο ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση στα δεδομένα που έχουν να κάνουν με την πανδημία για να γνωρίζουν τις πραγματικές τάσεις.

Και να δίνουμε τη δυνατότητα και σε επιστήμονες που δεν συμμετέχουν στην Επιτροπή να μπορούν να τρέχουν τα δικά τους μοντέλα. Υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που τρέχουν επιδημιολογικά μοντέλα στηριζόμενοι στα στοιχεία τα οποία έχουν στη διάθεσή τους.

Τώρα, με ρωτήσατε αν λείπει ο Σωτήρης Τσιόδρας από την ενημέρωση. Πιστεύω ότι λείπει αλλά ο ίδιος πήρε την απόφαση, την οποία σέβομαι απόλυτα, να συμβουλεύει την κυβέρνηση και εμένα προσωπικά χωρίς να εκτίθεται στα φώτα της δημοσιότητας.

Αν θέλετε την άποψή μου, πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που έγινε αυτό είναι γιατί και ο ίδιος στοχοποιήθηκε χυδαία όταν είχε πολύ μεγάλη επικοινωνιακή έκθεση». Πριν από λίγο καιρό μάλιστα, ο Σωτήρης Τσιόδρας έστειλε και ένα πολύ ηχηρό μήνυμα για τον εμβολιασμό.

Η αποκάλυψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Σωτήρη Τσιόδρα

«Θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτρα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού»

Η κατάσταση δεν είναι εύκολη σχετικά με τον κορωνοϊό και την εξάπλωσή του, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να μην έχει καμία διάθεση να... χαϊδέψει αυτιά και να αναφέρει την πιο σκληρή αλήθεια για τη συνέχεια του lockdown.

Ο λοιμωξιολόγος έκανε μετά από καιρό την επανεμφάνισή του, με παρουσία σε διάλεξη με θέμα «Πανδημία SARS-COV-2: Η επιστήμη συνοδοιπόρος με την αβεβαιότητα στην αναζήτηση της αλήθειας», της Ακαδημίας Αθηνών.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως ο κορωνοϊός το τελευταίο διάστημα προσβάλει τις ηλικίες 20 έως 50 ετών και πρόσθεσε πως «θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτρα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού». Όπως εξήγησε πρόκειται για τοπική επιδημία που δεν πορεύεται πάντα με τον ίδιο αριθμό και ενδεικτικά παρέθεσε πως την τελευταία εβδομάδα στη Δυτική Μακεδονία παρατηρούνται περισσότερα από 1.000 ενεργά κρούσματα.

Όπως εξήγησε πρόκειται για τοπική επιδημία που δεν πορεύεται πάντα με τον ίδιο αριθμό και ενδεικτικά παρέθεσε πως την τελευταία εβδομάδα στη Δυτική Μακεδονία παρατηρούνται περισσότερα από 1.000 ενεργά κρούσματα.