Δολοφονία Καραϊβάζ - Αυτόπτης μάρτυρας: «Δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα, δεν μίλησαν δεν άλλαξαν κουβέντα»

«Είδα το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δολοφονία Καραϊβάζ - Αυτόπτης μάρτυρας: «Δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα, δεν μίλησαν δεν άλλαξαν κουβέντα»

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκε στο σημείο όπου εκτελέστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» και ανέλυσε όλα όσα είδε.

Οι δηλώσεις του μάρτυρα για την δολοφονία Καραϊβάζ

«Ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να βοηθήσει σε αναγνώριση. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί.

Τους είχαμε πλάτη όταν τελειώσαμε την εργασία και είχαμε μαζέψει τα εργαλεία και όταν ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση που σκάει εκεί γυρίσαμε. Προφανώς ήταν ο πυροβολισμός αυτός. Μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και με το που γυρίσαμε και έκανα ένα βήμα είδα τον άνθρωπο με το χακί από πάνω να του ρίχνει του ανθρώπου. Ώστε να συνειδητοποιήσουμε τι έγινε, όλα έγιναν σε μηδέν χρόνο, εξαφανιστήκανε. Εγώ άκουσα τέσσερις – πέντε φορές τον ήχο αυτό σαν εξάτμιση.

Είδα το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, παρολαυτά ο ήχος ήταν δυνατός σαν εξάτμιση που σκάει. Με το ένα χέρι το κράταγε το όπλο, ήταν πολύ άνετος και έριχνε», είπε ο υπάλληλος λέγοντας πως οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι μόλις είχαν τελειώσει την εργασία τους, στο παρκάκι έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου.

Όταν ο αυτόπτης μάρτυρας ρωτήθηκε για το αν αντέδρασε το θύμα, είπε: «Δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα».

Όσον αφορά το όχημα των δύο δραστών δήλωσε: «Ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα. Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία κι ήρθαν μέσα στο 5λεπτο».

Η επίσημη ανακοίνωση του Star για τον θάνατο του Γιώργου Καραϊβάζ

Τόσο το πανελλήνιο όσο και ο δημοσιογραφικός κόσμος είναι συγκλονισμένος με τον θάνατο του Γιώργου Καραϊβάζ, με το Star να προχωρά στην επίσημη ανακοίνωση του.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο δημοσιογράφος και αστυνομικός ρεπόρτερ δολοφονήθηκε από δύο αγνώστους έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Μετά το αντίο της Ανθής Βούλγαρη, το Star έστειλε ανακοίνωση για τον θάνατο του Γιώργου Καραϊβάζ, με τους συναδέλφους του να τον αποχαιρετούν για τελευταία φορά.

«Απέραντη θλίψη σκόρπισε η είδηση της δολοφονίας του αγαπημένου μας συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ συνεργαζόταν ως αστυνομικός συντάκτης τα 4 τελευταία χρόνια, με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του σταθμού μας.

Ξεχώριζε για τις ικανότητές του, τον ακέραιο χαρακτήρα του και ήταν αγαπητός σε όλους τους συντελεστές του προγράμματος. Το Star, η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της εταιρίας, με αίσθημα βαθιάς οδύνης για την απώλειά του, εκφράζουν τα θερμότερα συλλυπητήρια στους οικείους του».