Καιρός (11/4): Αίθριος και άνοδος της θερμοκρασίας

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Καιρός (11/4): Αίθριος και άνοδος της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα (11/4) σε ολόκληρη τη χώρα, με λιακάδα ενώ την ίδια στιγμή άνοδο θα παρουσιάσει και η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα (11/4)

Στην Αττική:

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη:

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη:

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν εταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο:

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε πως θα είναι ο καιρός, μέχρι και τον Αύγουστο του 2021!

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο:

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 (μηδέν) έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός (11/4)

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη:

Αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα:

Προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η μέχρι τώρα πρόγνωση του καιρού για αύριο (12/4)

Την Δευτέρα, γενικά αίθριος θα είναι καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.