Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Δείτε αναλυτικά τις περιοχές

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας, μαζί με την γεωγραφική τους κατανομή.

Στα 1.383 ανέρχονται τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Αττική. Για μια ακόμη ημέρα, μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών καταγράφει το κέντρο της Αθήνας με 390 μολύνσεις.

Την ίδια ώρα, 174 νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζονται αντίστοιχα σε Δυτικά και Νότια Προάστια, αλλά και την περιφερειακή ενότητα Πειραιά, ενώ 194 μολύνσεις σημειώνονται στον βόρειο τομέα Αθηνών. Αντίστοιχα, 167 μολύνσεις καταγράφονται στην ανατολική Αττική.

Στην επικράτεια, η Θεσσαλονίκη καταγράφει 390 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 80 η Αχαΐα, 59 το Ηράκλειο και 67 στην Κοζάνη.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού

Από το σύνολο των 3.089 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 12 είναι εισαγόμενα, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει πως 148 νέα κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Προς κατάργηση του click inside στα καταστήματα από Δευτέρα

Κατάργηση των ραντεβού στα καταστήματα φαίνεται πως θα έχουμε σε λίγο διάστημα, με βάση τα λεγόμενα του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και του γγ Εμπορίοιυ Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμπουλίδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων τις επόμενες ημέρες, τόνισε πως σημαντικό πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο στην επαναλειτουργία των δομών αποδεικνύεται το self test.

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι γίνεται αγώνας για να ενταθεί η διαδικασία των self test και τόνισε ότι στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες
είναι εφικτό ενδεχομένως την Δευτέρα να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου με κατάργηση των ραντεβού.

Οπως εξήγησε θα ισχύει ο περιορισμός των τριών ωρών με SMS και η τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων εντός. Ενώ, είχαμε και καταγγελία για θάνατο 61χρονης πέντε μέρες μετά τον εμβολιασμό της

ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα:

Κορωνοϊός ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων