Φονικό στα Ανώγεια: Ένοχος για τη δολοφονία Ξυλούρη ο γιος του Καλομοίρη

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φονικό στα Ανώγεια: Ένοχος για τη δολοφονία Ξυλούρη ο γιος του Καλομοίρη

Τo Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων αποφάσισε πριν από λίγη ώρα την ενοχή του 30χρονου γιου του Λευτέρη Καλομοίρη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της οπλοφοριας, της οπλοχρησιας και της οπλοκατοχής, σχετικά με το φονικό που έγινε πριν μερικούς μήνες στα Ανώγεια.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την πρόταση του εισαγγελέα, αφού χθες απολογήθηκε ο 30χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που κατηγορείται για τη δολοφονία του Γ. Ξυλούρη, ενώ πριν από λίγο καιρό συνελήφθη και η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη.

Η απόφαση του δικαστηρίου από το φονικό στα Ανώγεια

Όπως αναφέρει το Creta 24.gr, ο εισαγγελέας πρότεινε αρχικώς, ο κατηγορούμενος να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και χωρίς αναγνώριση βρασμού ψυχικής ορμής καθώς όπως ανέφερε ο 30χρονος δεν αποφάσισε να πυροβολήσει τον Ξυλούρη όταν είδε τον πατέρα του να κείτεται νεκρός στο δρόμο, «αλλά από τη στιγμή που πήρε το όπλο από το σπίτι του και το κρατούσε για να το χρησιμοποιήσει αν αντιμετώπιζε μπροστά του τον Ξυλούρη».

Ακολουθούν αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου για ελαφρυντικά, ενώ παράλληλα, έχει ζητηθεί από το δικαστήριο να λάβει υπόψη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Βεβήλωσαν τον τάφο του Λευτέρη Καλομοίρη

Ένα εξαιρετικά ατυχές γεγονός έγινε γνωστό και αφορά τη δυσάρεστη υπόθεση με το διπλό φονικό στα Ανώγεια. Βεβήλωσαν τον τάφο του Λευτέρη Καλομοίρη και ο γιος του ξέσπασε με ένα μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό.

Πιο συγκεκριμένα, την πικρία του για το γεγονός ότι δεν αναγνωρίστηκε η προσφορά του πατέρα του, εξέφρασε μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος έπεσε νεκρός πριν από μερικούς μήνες στο διπλό φονικό που σημειώθηκε στα Ανώγεια

Λίγους μήνες μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια με θύματα τον 62χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη, ο γιος του πρώτου με ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εκφράζει το παράπονο του.

"Ο Λευτέρης Καλομοίρης δίδαξε πολιτισμό και ανθρωπιά σε όλη την πορεία της ζωής του αλλά ο πολιτισμός που είδε αυτός ο άνθρωπος ήταν να μην αναγνωριστεί η προσφορά του στον τόπο του" τονίζει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Όπως αναφέρει και στην ανάρτηση του ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, άγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο του πριν από ένα περίπου μήνα. "Μάλλον αυτό πρέπει να εννοούν μερικοί πολιτισμό και ανθρωπιά των Ανωγείων" τονίζει χαρακτηριστικά

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 16 Ιουνίου όταν συγγενείς του Λευτέρη Καλομοίρη που πήγαν στον τάφο του για να ανάψουν ένα καντήλι είδαν πως το σημείο έχει βεβηλωθεί.

Άγνωστοι, είχαν σπάσει το τζαμάκι της καντηλοθήκης ενώ η πλάκα που βρισκόταν πάνω από τον τάφο και στην οποία είχαν γραφεί μία σειρά από μαντινάδες είχε πέσει στο έδαφος κι είχε σπάσει.

Την βεβήλωση που δέχθηκε ο τάφος του Λευτέρη Καλομοίρη καταδίκασε η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη.

Μέλη της οικογένειας ήρθαν σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Ανωγείων και του ανέφεραν πως το περιστατικό αυτό προκαλεί μόνο ντροπή και αίσχος και το καταδικάζουν.