Γαλλία: Νεκρή γυναίκα αστυνομικός μετά από επίθεση με μαχαίρι

Ο δράστης μπήκε μέσα στο αστυνομικό τμήμα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γαλλία: Νεκρή γυναίκα αστυνομικός μετά από επίθεση με μαχαίρι

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στη Γαλλία καθώς μία γυναίκα αστυνομικός έπεσε νεκρή μετά από επίθεση που δέχθηκε από άνδρα που μπήκε μέσα στο τμήμα με μαχαίρι.

Η επίθεση έγινε στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος του Ραμπουγιέ στο Παρίσι. Η άτυχη γυναίκα δεν άντεξε και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με τον τοπικό εισαγγελέα.

Σε πρώτη φάση, το περιστατικό δείχνει να έχει χαρακτηριστικά τρομοκρατίας, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομικός επέστρεφε στο γραφείο από το μεσημεριανό της γεύμα, όταν ο δράστης την αιφνιδίασε και της επιτέθηκε.

Οι παριστάμενοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και ακινητοποίησαν τον δράστη. Πληροφορίες του Sputnik αναφέρουν πως κι εκείνος υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ πριν από λίγες μέρες και ένας 40χρονος μαχαιρώθηκε στο κέντρο της Σύρου.

Επίθεση αυτοκτονίας με 7 νεκρούς στη Βαγδάτη

Τραγωδία επικρατεί στην Βαγδάτη μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην πλατεία Ταγιαράν, σημειώνοντας τον θάνατο επτά ανθρώπων.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση αυτοκτονίας που σημειώνεται στην ιρακινή πρωτεύουσα εδώ και 18 μήνες.

Τραγωδία στην Βαγδάτη 7 νεκροί

Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε στο κέντρο της Βαγδάτης προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράκ.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση αυτοκτονίας που σημειώνεται στην ιρακινή πρωτεύουσα εδώ και 18 μήνες.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πλατεία Ταγιαράν, ένα πολυσύχναστο σημείο της Βαγδάτης. Θρίλερ επικρατεί και στο Αφγανιστάν καθώς σημειώθηκαν 20 νεκροί από επίθεση των Ταλιμπάν!

Λίγα λόγια για την Βαγδάτη

Η Βαγδάτη (بغداد) είναι η πρωτεύουσα του Ιράκ. Είναι επίσης πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στον ποταμό Τίγρη. Έχει πληθυσμό 7.216.040 κατ. Εξαιτίας της κεντρικής της θέσης ήταν από παλιά το σημείο διασταύρωσης συγκοινωνιών στη Μέση Ανατολή και έγινε πιο σπουδαία με την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής από την Τουρκία μέχρι το Ιράκ. Είναι μεγάλη εμπορική πόλη και εφοδιάζει τις πετρελαιοπαραγωγές περιοχές εξαιτίας και του αεροδρομίου της.

Η περιοχή της Βαγδάτης αποτέλεσε ήδη από την αρχαιότητα τοποθεσία όπου αναπτύχθηκαν σημαντικές πόλεις και πρωτεύουσες αυτοκρατοριών: η Βαβυλώνα, η Σελεύκειας, και η Κτησιφών. Η Βαγδάτη ιδρύθηκε από τον δεύτερο Αββασίδη χαλίφη, αλ-Μανσούρ (744-575), το 762 ως νέα πρωτεύουσα του Χαλιφάτου, έφτασε δε στο κορύφωμα της δόξας της την εποχή του Χαρούν αλ Ρασίντ (786-809).

Το 836 ο χαλίφης αλ-Μουτάσιμ (833-842) μετέφερε την πρωτεύουσα στη γειτονική Σαμάρρα, αλλά η Βαγδάτη παρέμεινε η μεγαλύτερη και πιο σημαντική πόλη του Ιράκ και ολόκληρου του ισλαμικού κόσμου, με αποτέλεσμα ο χαλίφης αλ-Μούταντιντ (892-902) να επαναφέρει εκεί την έδρα του.

Παρά την παρακμή του Χαλιφάτου των Αββασιδών, η Βαγδάτη παρέμεινε σημαντικό επιστημονικό και θρησκευτικό κέντρο μέχρι την κατάληψη και καταστροφή της από τους Μογγόλους το 1258, καταστροφή που επαναλήφθηκε το 1401, όταν καταλήφθηκε από τα στρατεύματα του Ταμερλάνου.

Από τότε ήταν απλή πρωτεύουσα τούρκικης επαρχίας. Επί του μεταρρυθμιστή Μιδάτ Πασά (1860-1872) άρχισε η άνοδός της, προ παντός μετά την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Κωνσταντινούπολης-Βαγδάτης.

Το 1921 έγινε πρωτεύουσα του Βασιλείου του Ιράκ.