Καιρός (24/4): Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Καιρός (24/4): Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Χαλάει αισθητά σήμερα (24/4) το σκηνικό του καιρού καθώς θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς και ισχυρή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στην Αττική:

Το Σάββατο του Λαζάρου, αναμένονται νεφώσεις με βροχές, κατά τόπους ισχυρές από τις απογευματινές ώρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη:

Αναμένονται με βροχές κατά τόπους ισχυρές και πιθανώς τις πρωινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική και την κεντρική Μακεδονία:

Αναμένονται νεφώσεις, με βροχές κατά τόπους ισχυρές και με μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Δείτε εδώ και τον καιρό που θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο:

Αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, που αργά το απόγευμα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Καιρός (24/4)

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο:

Αναμένονται νεφώσεις με βροχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην Εύβοια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 6, στα νότια τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη:

Αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου:

Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Η μέχρι τώρα πρόγνωση του καιρού για αύριο 25/4

Για την Κυριακή των Βαΐων, στα δυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές νωρίς το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στην Εύβοια και τις Σποράδες όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές βαθμιαία θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης μέχρι το μεσημέρι στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια, στα δυτικά όμως θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.