Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πρώτο κουδούνι μετά το lockdown: Εικόνες των παιδιών με το self test στο χέρι

Πρεμιέρα για νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια!

Πρώτο κουδούνι μετά το lockdown: Εικόνες των παιδιών με το self test στο χέρι
Ενημέρωση 10.05.2021 08:36
Από Youweekly Team

Πρεμιέρα για τα σχολεία σήμερα ύστερα από μήνες τηλεκπαίδευσης, οι μαθητές των γυμνασίων, των δημοτικών και των νηπιαγωγείων επιστρέφουν στις τάξεις τους. Στα θρανία επιστρέφουν, μετά τις διακοπές του Πάσχα, και οι μαθητές των λυκείων. Απαραίτητο το αρνητικό self test και η μάσκα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό πρέπει να προσέρχονται στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test). Το τεστ διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων Δευτέρας και Πέμπτη, έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Υπενθυμίζεται, πως τα self tests διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία μαζί με ενημερωτικό υλικό, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Από σήμερα επαναλειτουργούν, επίσης δια ζώσης, τα τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών, καθώς και οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών που είναι στο τελευταίο έτος ή επί πτυχίο.

Ακόμα μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Νέα Σμύρνη: Σήμερα στο αυτόφωρο ο 22χρονος επιδειξίας

Astrazeneca: Δεν ανανέωσε την παραγγελία για τον Ιούνιο η Ε.Ε.

Share