Γιάννης Πλακιωτάκης: Συντετριμμένος για τον θάνατο του αστυνομικού - συνεργάτη του

Η ανάρτηση του υπουργού στο Facebook

Γιάννης Πλακιωτάκης: Συντετριμμένος για τον θάνατο του αστυνομικού - συνεργάτη του

Συντετριμμένος είναι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης για τον χαμό του συνεργάτη του αστυνομικού που βρήκε τραγικό θάνατο το απόγευμα της Τρίτης όταν έπεσε από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας στην Κυψέλη. Ο αστυνομικός, είχε αποσπαστεί στο Α.Τ. Ψυχικού και υπηρετούσε στη φύλαξη του υπουργού Ναυτιλίας.

Δείτε τι έγραψε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Έφυγε» σήμερα από κοντά μας ένας νέος άνθρωπος και καλός συνεργάτης. Καλό ταξίδι Γιώργο.

«Έφυγε» σήμερα από κοντά μας ένας νέος άνθρωπος και καλός συνεργάτης. Καλό ταξίδι Γιώργο.

Posted by Γιάννης Πλακιωτάκης - Giannis Plakiotakis on Tuesday, May 11, 2021

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός φέρεται να έπεσε στο φωταγωγό από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε.

Δυστυχώς, η πτώση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να αφήσει την τελευταία του πνοή στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας. Προς το παρόν, είναι άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό, με τις Αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Ταυτόχρονα, σοκαρισμένη συνεχίζει να παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία τις εξελίξεις γύρω από το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, όπου τρεις δράστες σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονη μητέρα μπροστά στα μάτια του συζύγου της και του 11μηνου βρέφους τους με κίνητρο τη ληστεία.

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid test και self test τα ταξίδια με τις ακτοπλοϊκές γραμμές

Αναπροσαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αξιοποίηση του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού, των rapid tests και των self tests στην ακτοπλοΐα προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. «Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, τα rapid test και τα self test θα αξιοποιηθούν για τα ταξίδια με τις ακτοπλοϊκές γραμμές, ξεκινάμε με πληρότητα 55% στα πλοία με καμπίνες και 50% χωρίς καμπίνες, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα και με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid test και self test τα ταξίδια με τις ακτοπλοϊκές γραμμές

Οι παρεμβάσεις για την αναμόρφωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα γίνουν στοχευμένα και σε στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. «Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα θα αποτυπωθούν πολύ σύντομα μέσα από την αναμόρφωση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και ευελπιστούμε ότι και με την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος, που είναι όντως υποδειγματικό, να αποκτήσουμε μέσα στο καλοκαίρι το τείχος ανοσίας ώστε να μπορούμε να βιώσουμε στοιχεία κανονικότητας», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, οι επιβάτες θα συμπληρώνουν ηλεκτρονικά τις ατομικές τους πληροφορίες, με αποτέλεσμα την αναμονή τους για επιβίβαση στα πλοία να γίνεται συντομότερη.