Γλυκά Νερά: Η συγκινητική φωτογραφία του αστυνομικού με το μωρό της νεκρής 20χρονης στην αγκαλιά του

Ένα τρυφερό στιγμιότυπο λίγο μετά το αποτρόπαιο έγκλημα

Γλυκά Νερά: Η συγκινητική φωτογραφία του αστυνομικού με το μωρό της νεκρής 20χρονης στην αγκαλιά του

Το φρικιαστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά με την δολοφονία μίας 20χρονης από ληστές που εισέβαλαν σπίτι της, έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο. Ένα έγκλημα που χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή βαναυσότητα καθώς οι αδίστακτοι εγκληματίες, στραγγάλισαν πρώτα τον σκύλο της οικογένειας, έδεσαν τον 32χρονο σύζυγο του θύματος και έπνιξαν την 20χρονη μητέρα μπροστά στα μάτια του 11 μηνών μωρού της.

Μέσα σε αυτήν την φρίκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μία συγκινητική φωτογραφία με τον αστυνομικό που έσπευσε στο σημείο της δολοφονίας, να κρατά στην αγκαλιά του το βρέφος, λίγο μετά το στυγερό έγκλημα.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας, ο Γιώργος Καλλιακμάνης -μεταξύ άλλων- αναφέρει: «Μια εικόνα χίλιες λέξεις η φωτογραφία με τον αστυνομικό που κρατάει στην αγκαλιά του το μωρό της οικογένειας που έζησε εφιαλτικές στιγμές με τραγική έκβαση την δολοφονία της εικοσάχρονης μητέρας..»

Μια εικόνα χίλιες λέξεις η φωτογραφία με τον αστυνομικο που κρατάει στην αγκαλιά του το μωρό της οικογένειας που έζησε...

Posted by George Kalliakmanis on Tuesday, May 11, 2021

Εκδόθηκε η ιατροδικαστική έκθεση της 20χρονης

«Ασφυκτικός ήταν ο θάνατος της 20χρονης Κάρολαϊν στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Με ένα κομμάτι ύφασμα και τα χέρια του την έπνιξε ο δράστης, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της νεκροψίας-νεκροτομής που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και την οποία διενήργησε ιατροδικαστής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τι λένε οι profilers της Ασφάλειας για τους δράστες του φονικού στα Γλυκά Νερά

Σχεδίαζαν μέρες την επίθεση στο σπίτι του ζευγαριού οι δράστες

Οι δολοφόνοι της 20χρονης, σχεδίαζαν ημέρες την επίθεση στη μονοκατοικία του ζευγαριού, στα Γλυκά Νερά. Γνώριζαν ότι το σπίτι διαθέτει κάμερες και τις «τύφλωσαν», ενώ ήξεραν ότι δεν υπάρχει σύστημα συναγερμού. Μάλιστα, πιθανότατα είχαν πληροφορίες ότι το ζευγάρι κρύβει μετρητά και πολλά κοσμήματα.

Για το λόγο αυτό φαίνεται πως έδρασαν ενώ ήταν μέσα οι ένοικοι, προκειμένου να ομολογήσουν που τα κρύβουν. Επίσης, ήξεραν ότι υπάρχει και σκύλος που ωστόσο δεν είναι φύλακας.

Σχεδίαζαν μέρες την επίθεση στο σπίτι του ζευγαριού οι δράστες

Τι λένε οι profilers της Ασφάλειας για τους δράστες του φονικού στα Γλυκά Νερά

«Οι τρεις ληστές είναι επαγγελματίες. Έχουν αυτό που λέμε παραβατικό παρελθόν. Δηλαδή είναι σεσημασμένοι, πέρασαν από τις φυλακές και όπως φάνηκε είναι άτομα με έντονο αντικοινωνικό στοιχείο και παντελή έλλειψη συναισθημάτων. Το ειδεχθές της πράξης συνίσταται πρωτίστως στις συνθήκες της ανθρωποκτονίας και δευτερευόντως στον μηχανισμό του θανάτου.

Δηλαδή, ενώ είχαν όπλα χρησιμοποίησαν τα χέρια τους. Στον ασφυκτικό θάνατο όπου υπάρχει παρατεταμένη σωματική επαφή οι δράστες έχουν τη δυνατότητα να υποχωρήσουν. Όμως δεν το έκαναν και άφησαν την πράξη να εξελιχθεί μέχρι την ολοκλήρωση της. Και αυτό δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση τους να σκοτώσουν. Σε μια ληστεία, το ζητούμενο είναι τα χρήματα. Το έγκλημα είναι περιττό για την πραγμάτωση αυτού του σκοπού. Δεν ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να σκοτώσουν για την επίτευξη του στόχου. Και αυτή είναι μια ληστεία αποτυχημένη. Πήραν τα χρήματα, φορτώθηκαν όμως μια ανθρωποκτονία. Ένα κακούργημα που θα τους στείλει για πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα» αυτή είναι η εκτίμηση ενός εκ των profilers της Αστυνομίας που σκιαγραφούν το προφίλ των δραστών.