Έκτακτη ενημέρωση από το Χαρδαλιά σήμερα για τη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας

Τι ώρα;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτη ενημέρωση από το Χαρδαλιά σήμερα για τη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας

Έκτακτη ενημέρωση για την πορεία την πορεία της πυρκαγιάς που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης από τον Σχίνο Κορινθίας θα παραχωρήσει σήμερα στις 09:30 το πρωί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ποιες περιοχές της Αθήνας έχουν μολυνθεί σε βαθμό συναγερμού από την φωτιά

Δείτε πώς είναι η κατάσταση στην Αττική και τις μετρήσεις στις δέκα περιοχές του λεκανοπεδίου που έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την ατμοσφαιρική ρύπανση:

Αυτό σημαίνει ότι άτομα με αναπνευστικά προβλήματα ή καρδιοαγγειακά προβλήματα, δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν για τις επόμενες ώρες σε ανοιχτούς χώρους, υπογραμμίζει η Ομάδα και συμπληρώνει πως, επίσης, να μην κάνουν αθλητικές δραστηριότητες ή ποδηλασία.

Η ομάδα ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ασχολείται με τη συγκέντρωση επιστημονικών δεδομένων, φωτογραφιών και κάθε άλλης πληροφορίας ώστε να εκτιμάται έγκαιρα ο κίνδυνος από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές σε όλες τις περιοχές της χώρας και σε κάποιες περιπτώσεις εκτός αυτής.

Επίσης μετά απο κάποια καταστροφή γίνεται ανάλυση των δεδομένων και απολογισμός ώστε να εξάγονται διδάγματα ικανά να ενισχύσουν τη Πολιτική Προστασία σε μελλοντικά συμβάντα.

Παράλληλα, όπως καταγράφει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η ποιότητα του αέρα χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά κακή» σε αρκετές περιοχές της Αττικής, ενώ τα μικρά σωματίδια PM2.5 προσεγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 100 μg/m3.

«Σημαντική επιδείνωση της ποιότητας του αέρα στην Αττική από την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της 19ης Μαΐου στον Σχίνο Λουτρακίου. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μεγάλο μέρος του καπνού από την πυρκαγιά μεταφέρεται προς την Αττική, με αποτέλεσμα την σταδιακή αύξηση των επιπέδων σωματιδιακής ρύπανσης, όπως αυτή καταγράφεται σε πραγματικό χρόνο από το δίκτυο παρακολούθησης σωματιδιακών συγκεντρώσεων της εθνικής υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ (PANACEA) και επιπλέον μετρητικά συστήματα της Ομάδας Ατμοσφαιρικής Φυσικής και Χημείας (APCG) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Υποσημείωση: Οι μετρήσεις αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ2.5 πραγματοποιούνται με χρήση αισθητήρων οπτικής καταμέτρησης. Οι συγκεντρώσεις διορθώνονται με βάση πρότυπα όργανα αναφοράς.