Χαρδαλιάς για φωτιά σε Κορινθία και Δυτική Αττική - «Προχωράει η ανακριτική διαδικασία...»

Η ενημέρωση του για την πύρινη κόλαση που έκαψε περίπου 50.000 στρέμματα δάσους και σπίτια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Χαρδαλιάς για φωτιά σε Κορινθία και Δυτική Αττική - «Προχωράει η ανακριτική διαδικασία...»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε έκτακτη ενημέρωση για το ποια είναι μέχρι στιγμής η κατάσταση της φωτιάς σε Κορινθία και Δυτική Αττική.

Όπως είπε έχουν καταστραφεί αγροικίες και κατοικίες που ήταν απομακρυσμένες από τους οικισμούς, ενώ οι φλόγες πέρασαν μέσα από τα σπίτια. Η εικόνα της φωτιάς σήμερα είναι πολύ καλύτερη αλλά όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν το έργο τους για την κατάσβεση.

Ο υφυπουργός τόνισε επίσης ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια που εκδηλώνεται τόσο μεγάλη φωτιά με τέτοιες καιρικές συνθήκες την περίοδο αυτή.

"Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε την επέκταση της φωτιάς προς τα νότια, αλλά και προς την πόλη των Μεγάρων", δήλωσε. "Οι ριπές ανέμων ξεπερνούσαν τα 8 μποφόρ και οι δυνάμεις πυρόσβεσης κέρδισαν το στοίχημα", υπογράμμισε.

Αναφορικά με το πως ξεκίνησε η φωτιά είπε "Προχωράει η ανακριτική διαδικασία και το ποιος έχει την ευθύνη ή όχι θα αποδειχθεί μέσα από αυτήν. Αν υπάρξει σύλληψη ή προσαγωγή θα ενημερωθείτε".

Ποιες περιοχές της Αθήνας έχουν μολυνθεί σε βαθμό συναγερμού από την φωτιά

Εικόνες βιβλικής καταστροφής είναι αυτές, που μεταφέρονται από το πύρινο «μέτωπο» στην Κορινθία, με αυτό να είναι όμως το λιγότερα, μπροστά σε όση μακροπρόθεσμη ζημιά προκληθεί από τη λαίλαπα, με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των πολιτών, ακόμη και στην Αθήνα.

Η φωτιά που ξέσπασε στον Σχίνο Λουτρακίου κι επεκτείνεται, έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και η ομάδα ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ Εκτίμηση Κινδύνου Φυσικών & Τεχνολογικών Καταστροφών επισημαίνει τον κίνδυνο που υπάρχει από την ατμοσφαιρική ρύπανση που δημιουργεί.

Η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα έχει πέσει ακόμη πιο κάτω από την χθεσινοβραδινή επιδείνωση, τονίζει η Ομάδα και προσθέτει πως, τις τελευταίες ώρες, η επιδείνωση είναι στο επίπεδο 4 της εξαβάθμιας κλίμακας ποιότητα αέρα.

Η κατάσταση στην Αθήνα... διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr