ΕΚΠΑ: Η απάντηση του καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

«Δεν έχω λάβει καμία επίσημη κατηγορία»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
ΕΚΠΑ: Η απάντηση του καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Σάλος έχει δημιουργηθεί μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που έγιναν εναντίον ενός καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο ίδιος, μιλώντας στο protothema.gr θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση.

Η απάντηση του καθηγητή του ΕΚΠΑ για τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

«Δεν πρόκειται να απαντήσω σε φήμες, αλλά είμαι διατεθειμένος να απαντήσω σε οποιαδήποτε πραγματική καταγγελία μπορεί να έχει γίνει» λέει στο protothema.gr ο καθηγητής τον οποίον κατηγορεί ο φοιτητικός σύλλογος του Τμήματος ΕΜΜΕ του ΕΚΠΑ ζητώντας την απομάκρυνσή του, λόγω καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση.

«Υπάρχει ένα κλίμα εναντίον μου με κάποιες κατηγορίες τις οποίες εγώ επίσημα δεν έχω λάβει. Δεν έχω καμία ενημέρωση για το τι κατηγορούμαι, πέραν από πράγματα που μεταφέρει ο φοιτητικός σύλλογος και για τα οποία δεν θα πάρω θέση, γιατί είναι φήμες».

ΕΚΠΑ καθηγητής καταγγελίες

Όπως είπε στο protothema.gr είναι εν αναμονή των επίσημων διαδικασιών από το Τμήμα του και δεν είναι σε αποχή από τα καθήκοντά του, αλλά αναμένει το εάν θα κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του. «Δεν είμαι σε αποχή από τα καθήκοντά μου και αναμένω τις επίσημες διαδικασίες από τις διοικητικές υπηρεσίες του τμήματος για το εάν θα κινηθεί κάποια πειθαρχική διαδικασία.

Εγώ ενημερώθηκα τον Μάρτιο για μια ένορκη διοικητική εξέταση, κλήθηκα να απαντήσω τον Μάρτιο σε κάποια ερωτήματα και δεν δέχθηκα κανένα ερώτημα σε σχέση με τέτοια ζητήματα, όπως αυτά που κυκλοφορούν στα Μέσα αυτές τις ημέρες. Η διαδικασία αυτή υποτίθεται είναι μυστική, δεν έχω λάβει γνώση του πορίσματος και δεν τοποθετούμαι σε κάτι άλλο».

Πατέρας 9χρονης μαθήτριας αποκαλύπτει τα μηνύματα του δάσκαλου που την παρενοχλούσε

Σοκάρουν τα σεξουαλικά μηνύματα που έστελνε ο δάσκαλος Δημοτικού σε ανήλικες μαθήτριες του, μια εκ των οποίων τα έδειξε στον πατέρα της και αυτός με την σειρά του τα έβγαλε στην δημοσιότητα.

Ανοίχτηκε η μικρή και μου λέει να λέει ‘μπαμπά μου γράψε να με πάρει στην αγκαλιά του περιμένει πώς και πώς να με σφίξει στην αγκαλιά του’ και τέτοια και τρελάθηκα», είπε ο πατέρας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», σημειώνοντας πως συμβούλεψε το παιδί να τον ενημερώνει κάθε φορά που θα λάμβανε τέτοιο μήνυμα.

Κι ευτυχώς το παιδί το έκανε, γιατί «άρχιζε αυτός να στέλνει μηνύματα. «Έχω 45 σελίδες μηνύματα σε τέσσερις ημέρες. Εκδηλώθηκε την Πέμπτη άρχισε να της λέει ‘τι όμορφο κορίτσι που είσαι .Είσαι το πιο όμορφο κορίτσι και έχεις ωραίο χαμόγελο και θα σου βγάλω τη μάσκα και θα σου φιλήσω λέω στο μαγουλάκι και άμα θες να σου δώσω ένα φιλάκι στο στόμα στα χειλάκια και εάν κάνουμε λέει ενισχυτική ιδιαίτερα’ ας το πούμε, ‘δεν ξέρω αν θα αντισταθώ να σε φιλήσω Και τι θες να κάνουμε τι θες να κάνουμε τι άλλο θες να κάνουμε.

Ξέφυγε εκεί ‘θα γίνω το αγόρι σου’ και ‘θα σου τα μάθω εγώ όλα και ότι θέλεις εσύ θα μου πεις’. Ξεφύγε η κατάσταση εγώ δεν άντεξα», περιγράφει ο πατέρας προσθέτοντας ότι, ο δάσκαλος συμβούλεψε τη μικρή να σβήνει τα μηνύματα, κι εκείνη του είπε ότι το κάνει.

Ο πατέρας την περασμένη Παρασκευή πήρε όλα τα πειστήρια, πήγε στο Ανηλίκων, «οι άνθρωποι με περίμεναν, ήταν ενημερωμένοι και με το που διάβασαν τα μηνύματα πήγαν και τον συνέλαβαν αμέσως χωρίς δεύτερη κουβέντα», κατέληξε ο πατέρας.

Ο δάσκαλος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Παιδείας, έως ότου διερευνηθεί η υπόθεση, ενώ εμφανίστηκε ενώπιον των Αρχών και αφέθηκε υπό όρους ελεύθερος.

Σοκάρουν τα μηνύματα του δάσκαλου που παρενοχλούσε τις ανήλικες μαθήτριες του