Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Δείτε αναλυτικά τις περιοχές

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Το απόγευμα της Τρίτης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού τα οποία άγγιξαν τα 1.339, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 411.534 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 40 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.665 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.331 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων

Κορωνοϊός χάρτης 1
Κορωνοϊός χάρτης 2

Νέες ανακοινώσεις σχετικά με την χαλάρωση των μέτρων

Προς νέα χαλάρωση οδεύουν τα μέτρα απαγόρευσης για τον κορωνοϊό μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να αλλάξει το ωράριο κυκλοφορίας καθώς επίσης και η μουσική στην εστίαση αλλά και οι τελέσεις γάμων που ως τώρα έχουν συγκεκριμένο αριθμό προσκεκλημένων.

Καθοριστικό ρόλο για τη μουσική στα καταστήματα εστίασης φέρεται να έχουν οι διοργανώσεις κορονοπάρτι με μουσική σε εξωτερικού χώρους με αποτέλεσμα να μην μειώνονται τα κρούσματα. Σε ανακοίνωση της χθές η κυρία Πελώνη ανακοίνωσε πως οι αλλαγές θα επέλθουν το Σάββατο 12 Ιουλίου ενώ για το ωράριο κυκλοφορίας δεν έχει συζητηθεί ακόμη κάτι για πλήρη κατάργηση , παρόλα αυτά αναμένεται να ανακοινωθεί η απαγόρευση από τις 01:30 τη νύχτα και όχι από τις 12:30

Σε ό,τι αφορά στο ωράριο κυκλοφορίας, η πλήρης κατάργησή του αναμένεται αργότερα, στο τέλος του μήνα-αρχές του επόμενου, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει κατά μία ώρα πιο ελαστικό. Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινωθεί ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά πλέον από τη 01:30 τη νύχτα και όχι από τις 12:30.