Άρση μέτρων: Η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τη μουσική στην εστίαση και την απαγόρευση κυκλοφορίας

Τι αλλάζει στα μέτρα;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Άρση μέτρων: Η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τη μουσική στην εστίαση και την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κατόπιν συνεδρίασης που πραγματοποίησε, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, εισηγήθηκε την άρση ορισμένων μέτρων, όπως της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση καθώς και της αλλαγής του ωραρίου κυκλοφορίας.

Οι εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για την άρση των μέτρων

Την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας έως τη 01:30, καθώς και την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση από το προσεχές Σάββατο, 12 Ιουνίου, εισηγείται η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Επιπλέον από την 1 Ιουλίου οι επιτροπή των εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε την κατάργηση του ωραρίου κυκλοφορίας, επίσης το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης καθώς και την αύξηση των καλεσμένων σε δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων σε 300.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eleftherostypos.gr, υπήρξε διαφωνία μεταξύ των ειδικών για το εάν θα πρέπει σε δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων να υπάρχει μουσική.

Μάλιστα για το εν λόγω ζήτημα θα προβεί σε ανακοινώσεις ο υφυπουργός Πολιτική Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση, ο οποίο και θα εξειδικεύσει τα μέτρα.

Ανοίγει τη συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό για νοσηλευτές και προσωπικό σε φροντίδες υγείας

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων σχολίασε το θέμα του εμβολιασμού στη χώρα μας, τονίζοντας την ανάγκη να εμβολιαστούν άμεσα όλοι οι συμπολίτες μας.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί αυτή η πανδημία και τις επόμενες εβδομάδες. Επίσης χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι «η συντριπτική πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται» είναι ανεμβολίαστοι. «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αλλάξουμε» σημείωσε και χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά με «πολύ γρήγορους ρυθμούς», ενώ έκανε λόγο για σημαντική μείωση των κρουσμάτων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα προνόμια εμβολιασμένων. «Μέρος αυτής της συζήτησης έχει να κάνει και με τις διευκολύνσεις, προτιμώ αυτόν τον όρο από τον όρο προνόμια, ή τις ελευθερίες που έχουν οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας.

Κυριάκος Μητσοτάκης εμβολιασμός

Θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση θα ανοίξει σύντομα, θα ανοίξει από πλευράς κυβέρνησης από την στιγμή που όλοι οι συμπολίτες μας θα έχουν τη δυνατότητα εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να έχουν πρόσβαση σε ένα εμβόλιο». Όπως είπε στη χώρα μας θα γίνει και η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ειδικών κατηγοριών εργαζομένων, στο σύστημα υγείας, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Τόνισε ότι αναμένει το σχετικό πόρισμα από την Επιτροπή Βιοηθικής.

«Η εγρήγορση πρέπει να είναι δεδομένη», είπε και τόνισε ότι η προσήλωσή μας αυτή την στιγμή είναι «να πείσουμε τους καχύποπτους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν».

«Εν κατακλείδι τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλύτερα και στο θέμα της πανδημίας. Η εγρήγορση προφανώς και πρέπει να είναι δεδομένη, διότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με την περιπέτεια αυτή, και η προσήλωσή μας θα πρέπει να στραφεί στο να πείσουμε καχύποπτους συμπολίτες μας ότι πρέπει κι αυτοί να κάνουν το βήμα, να εμβολιαστούν.

Το εμβόλιο είναι ένα δώρο της επιστήμης πάνω απ' όλα προστατεύει τους ίδιους και τις οικογένειές τους από το κίνδυνο μιας πολύ σοβαρής νοσηλείας. Είναι όμως και μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας. Η αντίληψη ότι δεν βαριέσαι ας το κάνει ο άλλος για να μην το κάνω εγώ είναι μία αντίληψη η οποία δυστυχώς υπονομεύει συνολικά την κοινωνική συνοχή και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη», είπε ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός.