Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Δείτε αναλυτικά τις περιοχές

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας τα οποία άγγιξαν τα 890, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 412.420 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 39 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.604 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 15, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.346 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 381 (65.0% άνδρες).

Από τα 890 νέα κρούσματα, οι 448 μολύνσεις εντοπίζονται στην Αττική, ενώ στην Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 84.

  • Ανατολική Αττική: 56 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 52 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 14 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 64 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 154 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 44 κρούσματα
  • Πειραιώς: 64 κρούσματα

Κορωνοϊός  χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση

Στις 7 το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά για την χαλάρωση των μέτρων και όπως όλα δείχνουν, από αυτό το Σάββατο θα επανέλθει η μουσική στην εστίαση ενώ την ίδια στιγμή θα διευρυνθεί το ωράριο κυκλοφορίας.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα τελευταία δεδομένα από τους αριθμούς της πανδημίας, την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και την πορεία του εμβολιασμού οι λοιμωξιολόγοι θα καταθέσουν την είσηγησή τους στην κυβέρνηση και εν συνεχεία θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Το όριο των ατόμων σε γάμους, θα πάει από τους 100 στους 200 από την 1η Ιουλίου ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα πάει στη 1.30.