Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα βραζιλιάνικης μετάλλαξης στην Ελλάδα

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες;

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα βραζιλιάνικης μετάλλαξης στην Ελλάδα
Ενημέρωση 11.06.2021 14:16
Από Youweekly Team

Παρά το γεγονός ότι προχωράμε σε πλήρη άρση των μέτρων αργά και σταθερά, σύμφωνα με πληροφορίες το κρούσμα αφορά άνδρα από την Αθήνα, ενώ είναι υπο διερεύνηση το πώς η παραλλαγή έφτασε στη χώρα μας και η ιχνηλάτηση των επαφών του κρούσματος.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο iefimerida.gr και ο Δημήτρης Θάνος, ακαδημαϊκός και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) που μαζί με την ομάδα του στο παρελθόν είχαν ανιχνεύσει τις παραλλαγές της Νοτίου Αφρικής και της Ινδίας.

Σημειώνεται ότι παραλλαγή της Βραζιλίας φαίνεται πως είναι αρκετά πιο μεταδοτική από τα υπόλοιπα στελέχη του κορωνοϊού, ενώ πιθανότατα να διαφεύγει σε ένα βαθμό από τη φυσική ανοσία, αφού μπορεί να μολύνει ξανά ασθενείς που είχαν διαγνωστεί θετικοί στην covid-19.

Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού συνεχίζεται, αλλά σε ορισμένες κατηγορίες συμπολιτών μας αναμένεται να γίνει υποχρεωτικός, με τη συζήτηση για τα προνόμια επίσης να προχωρά.

Παράλληλα, στις 19 Ιουνίου τερματίζεται η δωρεάν διάθεση self tests από τα φαρμακεία και ήδη το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με φορείς και παράγοντες της αγοράς για να αποφασιστούν τα νέα σημεία διάθεσης των τεστ αυτοδιάγνωσης, καθώς ήδη τα σούπερ μάρκετ κερδίζουν έδαφος.

Άλλωστε, μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests... διαβάστε τη συνέχεια για τα εμβόλια στο Athensmagazine.grΔείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας και οι αποστάσεις στα Σούπερ Μάρκετ

Συντετριμμένος ο πατέρας του Νάσου Κάτρη - «Φίλοι του τον βρήκαν νεκρό στο κρεβάτι»

Share