Κορωνοϊός: 591 νέα κρούσματα και 21 κρούσματα

Στους 360 οι διασωληνωμένοι

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: 591 νέα κρούσματα και 21 κρούσματα

Το απόγευμα της Κυριακής, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα, τα οποία άγγιξαν τα 591. Ο αριθμός των διασωληνωμένων μεώθηκε στους 360, ενώ οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο είναι 21.

Από τα τελευταία κρούσματα, τα δύο εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 414.636 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων επτά ημερών, 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.395 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 360 (64.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.560 ασθενείς.

Οι εισαγωγές τεσσάρων νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 116 (ημερήσια μεταβολή -2.52%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 124 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη) ενώ στην εντατική βρίσκεται 19χρονος στο Σωτηρία λόγω κορωνοϊού.

Κορωνοϊός κρούσματα

Αυξάνονται οι καλεσμένοι στους γάμους - Επιστρέφει η μουσική

Η άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό συνεχίζεται, ωστόσο κάποια από αυτά που παραμένουν σε ισχύ προκαλούν αντιδράσεις από τον κόσμο, όπως η αύξηση των καλεσμένων στους γάμους, οι οποίοι όμως δεν θα μπορούν να χορεύουν.

Ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων μίλησε στην ΕΡΤ για τη χαλάρωση των μέτρων, τη μουσική, την αύξηση των καλεσμένων σε δεξιώσεις και τα self test.

«Όπως λειτουργούσαμε πριν με τη μουσική θα λειτουργούμε με τους κανόνες», είπε ο κ. Παπαθανάσης αναφορικά με τη μουσική.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης που βρίσκονται σε στοές, η πρόβλεψη για λειτουργία αφορά όλα όσα βρίσκονται σε... διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr