Πανελλαδικές 2021: Τα θέματα σε Αρχαία, Βιολογία, Μαθηματικά

Δείτε τα εδώ

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πανελλαδικές 2021: Τα θέματα σε Αρχαία, Βιολογία, Μαθηματικά

Σήμερα το πρωί οι μαθητές της τρίτης Λυκείου εξετάστηκαν σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2021.

Είναι το δεύτερο μάθημα στο οποίο εξετάζονται οι μαθητές των ΓΕΛ, μετά τη Νεοελληνική Γλώσσα στην οποία εξετάστηκαν τη Δευτέρα.

Δείτε εδώ τα θέματα των Αρχαίων

Δείτε εδώ τα θέματα των Μαθηματικών

Δείτε εδώ τα θέματα της Βιολογίας

Ώρα έναρξης της κάθε εξέτασης είναι 08:30 (κοινή για όλους τους υποψηφίους). Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Εξαίρεση, το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (ΕΠΑΛ), για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Όσον αφορά τα μέτρα, τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές οφείλουν να φορούν μάσκα ενώ η συμμετοχή υποψηφίων, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις πανελλαδικές προϋποθέτει τη διενέργεια self test και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος σε αυτοδιαγωνιστικό τεστ, το τεστ θα πρέπει να επαναληφθεί σε δημόσια δομή.

Πανελλαδικές 2021 θέματα

Ενθαρρυντικές δηλώσεις για τα παιδία που δίνουν πανελλήνιες από τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας που πριν λίγες μέρες σπάραξε στο κλάμα για τον θάνατο γνωστού βουλευτή , σήμερα έδωσε ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για τα παιδία που δίνουν πανελλήνιε .

Συγκινημένος ο Αλέξης Τσίπρας αλλά αυτή την φορά για καλό λόγο ενθαρρύνει τα παιδία που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις λέγοντας τους κάποιες συγκεκριμένες ευχές

«Το μέλλον είναι ένας στίβος διαρκείας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ,Αλέξης Τσίπρας .

«Ψύχραιμοι, δυνατοί, με πείσμα και θέληση, να δώσετε τον αγώνα των Πανελληνίων που ξεκινά σήμερα. Αλλά να γνωρίζετε ότι δεν είναι αγώνας δίχως αύριο», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram. «Το μέλλον είναι ένας στίβος διαρκείας, με ανοιχτές και κλειστές στροφές, νίκες, ήττες και θριάμβους, που κρίνεται κάθε μέρα», τονίζει ο κ. Αλέξης Τσίπρας και εκφράζει τις πιο θερμές ευχές του για καλή επιτυχία στους μαθητές και τις οικογένειες τους που στέκονται δίπλα τους.

Ευχές του Αλέξη Τσίπρα για τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες