Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα των εμβολίων για τις ηλικίες 18-24

Έχουν καταχωρηθεί ήδη 51.000 ραντεβού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα των εμβολίων για τις ηλικίες 18-24

Παρόλη την ακύρωση της προγραμματισμένης σημερινής ενημέρωσης των κρουσμάτων σήμερα το πρωί άνοιξε κανονικά, η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικιακές ομάδες 18 ως 24 ετών

Οι νέοι λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων της υπομονής τους από το μακρόχρονο lockdown, έσπευσαν να κλείσουν το ραντεβού τους με τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson .

Στόχος τους είναι να μπορέσουν να διασφαλίσουν τον εμβολιασμό τους προκειμένου να είναι ασφαλείς εκείνοι και οι οικογένειες τους αφού αυτή η ηλικιακή ομάδα έχει τις περισσότερες κοινωνικές συναναστροφές, καθώς επίσης και να προγραμματίσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Τα ραντεβού των 18-24 έπεσαν σύννεφο

Μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί 51.000 ραντεβού στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Ενώ όσο αφορά την ηλικιακή ομάδα των 25 - 29 ετών, τα ραντεβού που έχουν κλειστεί μέχρι στιγμής προσεγγίζουν τις 100.000.

Κινούμαστε βήμα βήμα προς το τοίχος ανοσίας.

embolio

Ενθαρρυντικό είναι ότι το τελευταίο 24ωρο η χώρα μας ξεπέρασε το όριο των 7 εκατ. εμβολιασμών. Μάλιστα περισσότεροι από 2,9 εκατ. είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου υγεία - Μάριο Θεμιστοκλέους θα δίνεται κανονικά πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όσους έχουν νοσήσει και έχουν κάνει ώστε την μία δόση εμβολίου.

Το πιστοποιητικό αυτό θα είναι διαθέσιμο σε δύο εβδομάδες.

Επίσης τόνισε ότι όσοι έχουν κάνει μία δόση του εμβολίου στο εξωτερικό θα μπορούν να κάνουν την δεύτερη δόση στην Ελλάδα, εφόσον προσκομίσουν σε ΚΕΠ τα ανάλογα έγγραφα που χρειάζονται.

Ο κ.Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι τέλος του μήνα ξεκινάει και ο εμβολιασμός κατ οίκων με το εμβόλιο της Johnson and Johnson από ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι θα αμείβονται από το κράτος.

Τέλος, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε ότι υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα από τα εμβόλια των Pfizer και Moderna, απαντώντας έτσι σε δημοσιεύματα που θέλουν τους νέους να διαμαρτύρονται ότι δεν βρίσκουν διαθέσιμα ραντεβού και αναγκάζονται να τρέχουν σε επαρχίες και νησιά.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Οι νέοι που λένε ότι δεν βρίσκουν ραντεβού ίσως αναζητούν το εμβόλιο της Johnson & Johnson που είναι μονοδοσικό», είπε ο κ. Γεωργαντάς, προσθέτοντας ότι οι παραδόσεις του Ιουνίου αφορούν 165.000 εμβόλια.