Γλυκά Νερά: Η ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Πόσα χρόνια φυλάκισης "τρώει"

Τι προβλέπεται από τον νόμο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γλυκά Νερά: Η ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Πόσα χρόνια φυλάκισης

Κατά την μαραθώνια κατάθεσή του την Πέμπτη, διάρκειας περίπου 8 ωρών, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ,πιλότος δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις στα ευρήματα της αστυνομίας για τις χρονικές ανακολουθίες που αναιρούσαν τους ισχυρισμούς του.

Ακολούθησε η ομολογία του πιλότου, που ισχυρίστηκε ότι ήταν εν βρασμώ ψυχής, ότι δεν άντεχε άλλο τους καυγάδες και πως η Καρολάιν είχε εμμονές και του έκανε σκηνές ζήλιας.

Ποια είναι η ποινή που προβλέπεται ωστόσο για τον 33χρονο πιλότο από τον νόμο

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο δικηγόρος/ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο Πρωινό:

«Όταν υπάρχει μια ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο νόμος προβλέπει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης ή διαζευκτικά της καθείρξεως μέχρι 15 έτη. Με τον προηγούμενο ποινικό κώδικα προβλέπονταν μόνο ισόβια κάθειρξη. Νομίζω πως ο προηγούμενος ποινικός κώδικας ήταν πιο σωστός.

Το 2020 τυποποιήθηκε ως ποινικό αδίκημα και η δολοφονία ζώου. Και η ποινή που προβλέπεται είναι μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη. Αν δε του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, η ποινή που θα του επιβληθεί θα είναι ισόβια κάθειρξη και 5 με 10 χρόνια για τη δολοφονία του σκύλου. Σκότωσε τη γυναίκα του και χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τους αστυνομικούς και το σκυλάκι. Για να γίνει πειστικό το σενάριο της δήθεν ληστείας. Αδίστακτος. Σοκάρομαι και εγώ που ασχολούμαι με το ποινικό».

Όταν αποφυλακιστεί θα ζητήσει την επιμέλεια της κόρης του

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο καθ' ομολογία δολοφόνος φέρεται να ζήτησε από τους αστυνομικούς να κινηθούν διαδικασίες για να αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού του, όταν αποφυλακιστεί, αμέσως μετά την ομολογία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί νομική εκπροσώπηση για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Μέσα από την εκπομπή “Το Πρωινό” , επίσης, η δημοσιογράφος Χρύσα Φωσκόλου αποκάλυψε που βρίσκεται η ενός έτους κόρη του ζευγαριού.

Συγκεκριμένα, το παιδί βρίσκεται στην Αθήνα και στην μητέρα του 33χρονου πιλότου.

«Βρίσκεται στην Αθήνα το παιδί. Ο 33χρονος δεν ήθελε να το φέρει ξανά μαζί του εδώ στην Αλόννησο. Βρίσκεται με την μητέρα του στην Αθήνα γιατί αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολα είναι αυτές τις ημέρες να το κρατήσει η γιαγιά, η μητέρα της Καρολάιν», ανέφερε η δημοσιογράφος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 σε απευθείας σύνδεση από την Αλόννησο.