Γλυκά Νερά: Η κίνηση του Μπάμπη στην κηδεία της Κάρολαϊν που πρόδωσε την ενοχή του

Τότε δεν το είχε προσέξει κανείς - Όλοι συγκινήθηκαν με τον επικήδειό του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γλυκά Νερά: Η κίνηση του Μπάμπη στην κηδεία της Κάρολαϊν που πρόδωσε την ενοχή του

Ο επικήδειος λόγος που είχε βγάλει ο Μπάμπης στην κηδεία της αδικοχαμένης συζύγου του είχε φέρει δάκρυα στα μάτια όσων τον είχαν ακούσει. 37 μέρες μετά και λίγο μετά την ομολογία του για το αποτρόπαιο έγκλημα, έρχεται στην επιφάνεια μία νέα μαρτυρία για τη στάση που κράτησε ο δολοφόνος.

Συγκεκριμένα, ένας οικογενειακός φίλος αποκάλυψε πως ο Μπάμπης, καθ' όλη τη διάρκεια της κηδείας δεν είχε πλησιάσει καν το φέρετρο της Κάρολαϊν.

H αποκάλυψη για την κηδεία της Κάρολαϊν

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής δεν πλησίασε το φέρετρο της άτυχης Καρολάιν ούτε στα δύο μέτρα. Καθόταν πάντα μακριά της και μου έκανε εντύπωση οτι δεν της έριξε ούτε ένα βλέμμα. Περάσαμε όλοι, οι λιγοστοί άνθρωποι που ήμασταν μέσα στον ναό, για να την αποχαιρετήσουμε. Σε αυτή τη διαδικασία, αγγίζεις τον νεκρό, προσεύχεσαι πάνω από αυτόν. Έτσι το έχουμε εμείς εδώ.

Είναι η τελευταία επαφή με τον άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή. Είναι η τελευταία εικόνα. Κι όμως, ο πιλότος δεν πλησίασε ποτέ. Δεν την είδε μέσα στο φέρετρο. Δεν την αποχαιρέτησε, δεν την άγγιξε. Δεν έκανε τίποτα από όσα έκαναν οι υπόλοιποι» επισημαίνει ο φίλος της οικογένειας μιλώντας αποκλειστικά στο TheNewspaper.gr.

«Μόλις επέστρεψα στο σπίτι, είπα στην οικογένειά μου οτι ο Μπάμπης την δολοφόνησε» συνέχισε με δάκρυα στα μάτια. Το κλίμα στην Αλόννησο είναι πολύ βαρύ για τον πιλότο, κυρίως για την υποκριτική του στάση απέναντι στην οικογένεια της Καρολάιν, αφού λίγα λεπτά πριν την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ, αγκάλιαζε και φιλούσε τη μητέρα της δολοφονημένης συζύγου του.

Ο πιλότος έπνιξε την Κάρολαϊν στον ύπνο της

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έρχεται για να φέρει νέα στοιχεία στο φως σχετικά με τη στυγερή δολοφονία της Κάρολαϊν από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

«Ο θάνατος ήταν αγωνιώδης και δεν επήλθε ακαριαίως» αναφέρεται στο συμπέρασμα της ιατροδικαστικής έκθεσης στην οποία γίνεται σαφές πως ο «θάνατος της Καρολαιν επήλθε συνέπεια ασφυξίας λόγω απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών».

Στην κατάθεση της η ιατροδικαστής καταγράφει με βάση τα στοιχεία που συλλέγει από το σκηνή του εγκλήματος τις τελευταίες στιγμές της άτυχης Καρολάιν. Καθοριστικά για την εξέλιξη της υπόθεσης ήταν το smartphone που φορούσε η 20χρονη αλλά και η αναφορά της ιατροδικαστού που με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πιλότος να παρέμεινε αναίσθητος για δυο ώρες , όπως ο ίδιος ισχυριζόταν.

Γλυκά Νερά ιατροδικαστής

Η εξέταση του πιλότου έγινε οκτώ περίπου ώρες αφότου είχε ειδοποιήσει την αστυνομία. «Η επικοινωνία ήταν άριστη δεν έφερε κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία» αναφέρει στην κατάθεση της η ιατροδικαστής και σημειώνει με κατηγορηματικό τρόπο: «Αποκλείω την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας».

Η ιατροδικαστής εξηγεί πως «η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση 2 ώρες» και καταλήγει «σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί 2 ώρες. Οι σωματικές του βλάβες ήταν όλως ελαφρές».

Η ιατροδικαστής ήταν εκείνη που αφαίρεσε από το χέρι της Καρολάιν το ρολόι της το οποίο στη συνέχεια «μίλησε» αποκαλύπτοντας στοιχεία για την στιγμή που σταμάτησε να αναπνέει.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή η 20χρονη για έξι περίπου λεπτά πάλευε να ζήσει.

«Αμέσως μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας.

Θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγησης στα εγκληματολογία εργαστήρια» αναφέρει η ιατροδικαστής και στην συνέχεια καταθέτει τις εκτιμήσεις της λέγοντας:

«Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3: 58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό.

Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες.

Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11.

Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».