Καιρός (20/6): Συννεφιά και σποραδικές καταιγίδες

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Καιρός (20/6): Συννεφιά και σποραδικές καταιγίδες

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα (20/6) σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή αλλά η μέρα θα συνεχίσει με έντονη συννεφιά και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες βέβαια θα υποχωρήσουν προς το βράδυ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα (20/6)

  • Στην Αττική, περιμένουμε λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμο θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην Μακεδονία και την Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 29 βαθμούς και στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία έως 31 βαθμούς Κελσίου. Διαβάστε εδώ τα μερομήνια για τον καιρό μέχρι και Αύγουστο του 2021!

Πρόγνωση καιρού 20/6

  • Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
  • Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα Δωδεκάνησα, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε παροδικές νεφώσεις στα βορειότερα νησιά μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Η μέχρι τώρα πρόγνωση του καιρού για αύριο (21/6)

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.