Γλυκά Νερά: «Ευτυχώς που είναι η μικρή και μας αποσπά λίγο την προσοχή»

Η συγκινητική μαρτυρία για την οικογένεια του πιλότου

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γλυκά Νερά: «Ευτυχώς που είναι η μικρή και μας αποσπά λίγο την προσοχή»

Ένας στενός οικογενειακός φίλος του 32χρονου πιλότου που στέρησε τη ζωή από τη σύζυγό του, Κάρολαϊν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, επικοινώνησε με την εκπομπή Έλα Χαμογέλα από την Αλόννησο, απ' όπου πήραν οι αρχές τον δράστη και αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον αδερφό του.

Η μαρτυρία του οικογενειακού φίλου του πιλότου

Ο Δημήτρης Δροσάκης, φίλος του 32χρονου πιλότου υποστήριξε στην πρωινή εκπομπή: «Εγώ ξέρω την οικογένεια πάρα πολύ καλά. Έναν Μπάμπη, πριν το συμβάν. Έχουμε πέσει από τα σύννεφα, αναμένουμε τις εξελίξεις να δούμε τι θα γίνει. Όσο για το μωράκι; Πιστεύω ότι πρέπει να το αγκαλιάσουμε όλοι.

Μιλήσαμε με τον αδερφό του πιλότου πριν από το μνημόσυνο. Έχει αφοσιωθεί στο μεγάλωμα του παιδιού και επί λέξει μας είπε: “Ευτυχώς που είναι η μικρή και μας αποσπά λίγο την προσοχή”».

«Θα επιδιώξουμε να μείνει το παιδί με τους γονείς του»

Ο ένας από τους δύο δικηγόρους του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, του συζυγοκτόνου από τα Γλυκά Νερά, επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα με την εκπομπή Έλα Χαμογέλα και αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα της κηδεμονίας του μωρού.

«Αυτή τη στιγμή την επιμέλεια και τη γονική μέριμνα την έχει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Από την Τρίτη, ενδεχομένως να αλλάξει αυτεπαγγέλτως αυτό από την εισαγγελία ανηλίκων. Το παιδί δεν είναι μετέωρο, είναι με τους γονείς του Μπάμπη. Ο ίδιος δεν έχει ρωτήσει ποτέ τι θα συμβεί με εκείνον.

Αυτό που ρωτάει και είναι η μεγάλη του μέριμνα είναι το παιδί και τι θα γίνει με αυτό. Δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, είναι ευάλωτος γιατί πιστεύει ότι θα χάσει το παιδί και αυτό θα πάει σε ανάδοχη οικογένεια. Έχει τρομοκρατηθεί, του έχει δημιουργηθεί φοβία με αυτά που ακούει», δήλωσε στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου και συνέχισε:

«Το παιδί βρίσκεται με τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και θα επιδιώξουμε να παραμείνει σε αυτό το περιβάλλον. Υπό κάποιες συνθήκες πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για να έχουν την επιμέλεια αμφότεροι οι γονείς του πρώην ζεύγους.

Δεν είναι επιδίωξη των γονέων του Μπάμπη να έχουν την επιμέλεια, είναι επιδίωξη όλων να μείνει σε αυτό το περιβάλλον. Υπάρχει μια καλή συνεννόηση μεταξύ των οικογενειών για το θέμα του παιδιού. Το κλίμα είναι καλό για το καλύτερο που μπορεί να γίνει για το παιδί. Δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει αντιδικία, τουλάχιστον στην παρούσα φάση».

Ο δικηγόρος ρωτήθηκε για τα λόγια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου με τα οποία υποστήριξε πως ότι έκανε το έκανε για το παιδί και αν αυτό είναι μέσα στην υπερασπιστική γραμμή και απάντησε: «Όχι δεν είναι. Το ενδιαφέρον δεν είναι παραπλανητικό ή πρόσχημα ή χρησιμοποιεί το παιδί για να γίνει συμπαθής. Δεν λαμβάνω σοβαρά αυτά ου λέει με αυτό το ψυχολογικό καθεστώς».