Γλυκά Νερά - Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Δεν προκύπτει εμπλοκή τρίτου προσώπου στη δολοφονία

Η αστυνομία εξακολουθεί να βρει την άκρη του νήματος

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γλυκά Νερά - Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Δεν προκύπτει εμπλοκή τρίτου προσώπου στη δολοφονία

Καταιγιστικές εξακολουθούν να είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της άτυχης Κάρολαϊν στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά από τα χέρια του συζύγου της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Η ΕΛ.ΑΣ. μέχρι στιγμής έχει ενημερώσει πως από τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα, δεν προκύπτει εμπλοκή τρίτου προσώπου, όπως άφησε να εννοηθεί στην εκπομπή της η Αγγελική Νικολούλη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Άννα Ευθυμίου, αναφέρθηκε στις πρώτες κινήσεις των αστυνομικών που βρέθηκαν στο μοιραίο σπίτι και αντίκρισαν την σκηνή του εγκλήματος και το μωρό δίπλα στην νεκρή μητέρα, τα δεδομένα που προέκυψαν από την έρευνα τις πρώτες ώρες, αλλά και την κλιμάκωση των ερευνών και της εξέτασης στοιχείων, που είχαν ως κατάληξη, την ομολογία του 32χρονου πιλότου.

Όπως σημείωσε, ο σύζυγος της άτυχης 20χρονης Καρολάιν περιέγραψε στους αστυνομικούς την εκδοχή του για το πώς συνέβη το κακό στο σπίτι των Γλυκών Νερών, πριν εκείνοι του παραθέσουν τα δεδομένα από τις έρευνες που αποδείκνυαν ότι δεν ισχύουν όσα μέχρι πρότινος υποστήριζε στις καταθέσεις του.

«Δεν προκύπτει εμπλοκή τρίτου προσώπου στη δολοφονία στα Γλυκά Νερά»

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε ότι η αστυνομική έρευνα έχει ολοκληρωθεί και από αυτήν δεν προέκυψε εμπλοκή τρίτου προσώπου στην τέλεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, δεν υπήρξαν δηλαδή στοιχεία ότι κάποιος βοήθησε τον 32χρονο στο αποτρόπαιο έγκλημα.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι η έρευνα έχει περάσει τώρα στην ευθύνη των ανακριτικών αρχών και συνεχίζεται, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψουν νέα ευρήματα μελλοντικά.

«Το παιδί θα μισήσει για μια ζωή τον φονιά»

Στην ΕΡΤ μίλησε το πρωί της Κυριακής η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία έκανε το δικό της σχόλιο για το σοκαριστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Η κυρία Κούλα Τοπαλούδη είχε συγκλονίσει και με τα λόγια της για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και σήμερα επανήλθε με ένα εξίσου ηχηρό μήνυμα.

«Σε καιρό πανδημίας δεν σκοτώνει μόνο ο κορωνοϊός αλλά και η έμφυλη βία. Σπίτια που κρύβουν Γολγοθά, με κακοποιητές συζύγους.

Δεν συνδέθηκε με οικοδόμο η μπετατζή, αλλά με ωραίο πιλότο. Δεν μίλησε για να μην χαλάσει το παραμύθι.

Οι νάρκισσοι και η πατριαρχική κοινωνία δεν επιτρέπουν όχι. Ακόμη και η φίλη της δεν έκανε τίποτα να ενημερώσει τους γονείς. Κι αυτός με μεγάλο σαδισμό έπεσε στο κορμί της κι έβαλε πάνω στη νεκρή μανούλα το παιδί, που θα μισήσει για μια ζωή τον φονιά», είπε αρχικά η κυρία Κούλα Τοπαλουδη.

«Δέχομαι μηνύματα από πολλές γυναίκες, 30ρες με παιδιά 7 χρονών που λένε ότι θα τα τινάξουν στον αέρα γιατί δεν αντέχουν», πρόσθεσε η μητέρα κι εύλογα, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γ. Σκάλκος, παρενέβη με το ερώτημα «γιατί γίνεστε εσείς αποδέκτης και όχι οι ειδικοί», υπενθυμίζοντας τα καταφύγια κακοποιημένων γυναικών.

Η Κ. Τοπαλούδη επέμεινε ότι ακόμη και κακοποιημένες γυναίκες σε νοσοκομεία «δεν τολμάνε να καταγγείλουν γιατί οι περισσότερες δεν έχουν δουλειές για να πατήσουν στα πόδια τους». Ποιοι ξενώνες δέχονται να βρούν εργασία σε κακοποιημένη γυναίκα, πρόσθεσε.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Λασκαράτος υπενθύμισε ότι η μητέρα της Κάρολαϊν πίστευε ότι είναι ευτυχισμένη, θίγοντας το φαινόμενο τα παιδιά να μην μιλάνε στον γονέα.

«Από την πολλή αγάπη τα παιδιά αφήνουν το παραμύθι για να μην πληγώσουν τους γονείς», ανέφερε η κυρία Τοπαλούδη.