Γλυκά Νερά: "Είναι κτηνάνθρωπος ο 32χρονος"

"Όχι μόνο δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες, όχι μόνο δεν σκύβει το κεφάλι, αλλά κατηγορεί τη γυναίκα του και αφήνει με..."

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γλυκά Νερά:

Το πρωί της Δευτέρας ο ψυχολόγος Δημήτρης Σούρας μίλησε στον ΣΚΑΙ για την ψυχοσύνθεση του 32χρονου συζυγοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Να υπενθυμίσουμε πως λίγο αργότερα από τις δηλώσεις αυτές έσπασε για πρώτη φορά την σιωπή του ο πατέρας του πιλότου.

Η ψυχοσύνθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

«Εγώ πιστεύω ότι πίσω από αυτή την ιστορία κρύβεται ένας άνθρωπος διαμορφωμένος από την παιδική, εφηβική ηλικία, ένας άνθρωπος με έναν χαρακτήρα και μία προσωπικότητα και όχι με ψυχική ασθένεια, ένας άνθρωπος που εγώ ονομάζω “ήρωας του κακού”. Ένας άνθρωπος δηλαδή που κάποια στιγμή λόγω της προσωπικότητας του θα κάνει το κακό, αυτό που λέμε “οι εν δυνάμει δολοφόνοι"», δήλωσε για τον 32χρονο πιλότο ο κ. Σούρας.

«Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι οι οποίοι διαμορφώνονται, δεν τους καταλαβαίνεις, δεν μπορείς πολλές να μπεις μέσα τους για να δεις τι κρύβουν και κάποια στιγμή θα κάνουν το κακό», σημείωσε και τόνισε ότι ο 32χρονος «πίστεψε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα».

Χαρακτήρισε «κτηνάνθρωπο» τον 32χρονο εξηγώντας ότι του αποδίδει τον χαρακτηρισμό «επειδή δεν έχει συναίσθημα, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να ξεγελάσει την αστυνομία, τους νόμους, τους συγγενείς, το παιδί όταν μεγαλώσει. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να σωθεί», είπε ο κ. Σούρας και σημείωσε ότι «βεβήλωσε το πτώμα της γυναίκας του». «Πήρε το παιδί και το έβαλε εκεί που το έβαλε, όλα αυτά κάποια στιγμή θα τα μάθει το παιδί, δεν ξέρω πως θα μπορέσει να τα αντιμετωπίσει», συνέχισε ο ψυχίατρος.

Αναφερόμενος στα όσα ισχυρίστηκε ο 32χρονος μετά το έγκλημα ο κ. Σούρας σχολίασε: «Προσπαθεί να βρει οπωσδήποτε λύση να πέσει στα πολύ μαλακά. Όχι μόνο δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες, όχι μόνο δεν σκύβει το κεφάλι, αλλά κατηγορεί τη γυναίκα του και αφήνει με ερωτηματικό ότι πιθανώς να ήταν και άρρωστη και προσπάθησε να απαλλάξει το παιδί του από τη μητέρα. Ό,τι πιο ξεδιάντροπο έχουμε δει».

Στο ερώτημα αν θα επικαλεστεί ψυχική νόσο ο κ. Σούρας σημείωσε ότι «Έχουν δηλώσει οι δικηγόροι του ότι ο όρος για να τον αναλάβουν ήταν να μην πει ότι ήταν ψυχικά ασθενής. Άρα σε αυτή τη φάση αποκλείεται να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη». «Εμένα πάντως, όσο μπορέσω, θα με βρει πολύ απέναντι όποιος τολμήσει να δώσει σε έναν άνθρωπο που οργάνωσε ένα τέτοιο έγκλημα ψυχιατρικό συγχωροχάρτι», κατέληξε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αλλάξει τελικά κάτι στην πορεία της δίκης.

"Στην κηδεία της Καρολάιν ο Μπάμπης έβαζε το μωρό να κοιτάει το φέρετρο"

"Καθ' όλη την διάρκεια της τελετής δεν πλησίασε το φέρετρο ούτε στα δυο μέτρα. Καθόταν συνέχεια μακριά της και μου έκανε εντύπωση πως δεν της έριξε ούτε ένα βλέμμα. Περάσαμε όλοι, οι λιγοστοί άνθρωποι που ήμασταν μέσα στο ναό για να την χαιρετήσουμε. Σε αυτή την διαδικασία αγγίζεις τον νεκρό, προσεύχεσαι από πάνω του. Έτσι το έχουμε εμείς εδώ, είναι η τελευταία επαφή με τον άνθρωπο που έφυγε από την ζωή.

Κι όμως ο πιλότος δεν πλησίασε ποτέ. Δεν την είδε μέσα στο φέρετρο, δεν την άγγιξε, δεν έκανε τίποτα από όσα έκαναν οι υπόλοιποι. Μόλις επέστρεψα στο σπίτι είπα στην οικογένειά μου ότι ο Μπάμπης την δολοφόνησε.

Μετά το ρεπορτάζ αυτό, ο Ανδρέας Μικρούτσικος ανέφερε πως ήρθε σε επαφή με μια φίλη του ζευγαριού και η ίδια του μετέφερε συγκλονιστικά πράγματα.

Ένα από αυτά είναι και η στιγμή που - όπως περιγράφεται στο βίντεο - ο Μπάμπης γυρνούσε το κεφαλάκι του μωρού για να βλέπει το χώμα να πέφτει πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του.