Αλέξανδρος Λυκουρέζος για Γλυκά Νερά: «Δε θα μπορέσει να πείσει ένα δικαστήριο...»

Η τοποθέτησή του για το στυγερό έγκλημα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αλέξανδρος Λυκουρέζος για Γλυκά Νερά: «Δε θα μπορέσει να πείσει ένα δικαστήριο...»

Στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος θέλησε να κάνει το δικό του σχόλιο για το στυγερό έγκλημα που έλαβε χώρα στα Γλυκά Νερά.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος δικηγόρος αναφέρθηκε στο αν η δολοφονία της Κάρολαϊν ήταν προμελετημένη ή όχι, κάτι το οποίο σχολίασε σήμερα και η Αγγελική Νικολούλη.

Το σχόλιο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου για τα Γλυκά Νερά

«Το έγκλημα ήταν απρομελέτητο. Μαζί με την κουβέντα που είπε ο πιλότος ότι κόλλησε το μυαλό του, εμένα με παραπέμπουν στο “βρασμώ”. Ο βρασμός ψυχικής ορμής προϋποθέτει μια αιφνιδιαστική και έντονη υπερδιέγερση που οδηγεί σε πλήρη διατάραξη της συνειδήσεων, κάτι που σημαίνει ότι καταλύεται η ήρεμη σκέψη.

Εδώ έχουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Υποστηρίζεται ότι επειδή ομολόγησε ανατρέπεται το προμελετημένο. Αυτό είναι ένα έωλο επιχείρημα, γιατί αν ήταν πράγματι απρομελέτητο, δεν θα είχαμε αυτήν την κατασκευή όλου αυτού του ψευδούς οικοδομήματος με ψυχραιμία», τόνισε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Αυτό που μπορώ να προβλέψω είναι ότι η όλη υπερασπιστική επιχειρηματολογία του δεν θα μπορέσει να πείσει ένα δικαστήριο, για να τον αντιμετωπίσουν με επιεική τρόπο».

«Θα σας πω μια λεπτομέρεια που έμαθα, σοκαριστική»

Μία νέα σοκαριστική αποκάλυψη έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Νίκος Ευαγγελάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στην άτυχη μητέρα του 32χρονου πιλότου και στη σχέση που είχε αυτή η γυναίκα με τη μικρή Λυδία, το μωρό του Μπάμπη και της Κάρολαϊν.

Αμέσως μετά το φονικό, είδαμε ένα πλάνο της μητέρας του καθ' ομολογία δράστη να κρατάει τη μικρή στην αγκαλιά της και ο Νίκος Ευαγγελάτος, στάθηκε στο εν λόγω πλάνο στη σημερινή του εκπομπή.

«Λέμε όλα αυτά όχι γιατί υπάρχει διάθεση τιμωρίας ή εξόντωσης αλλά περισσότερο για να καταλάβουμε τι έγινε. Η ιστορία ξεκινάει πολύ πιο πίσω από τότε που ο 28χρονος Μπάμπης ερωτεύεται τη 15χρονη. Εάν αυτή την υπόθεση τη βλέπαμε διαφορετικά θα τη μιλάγμαε για τα όρια της παιδεραστίας. Το ερώτημα είναι γιατί. Γιατί ο Μπάμπης παντρεύεται την 18χρονη Καρολάιν και προσπαθεί να τη φυλακίσει.

Θα σας πω μια λεπτομέρεια που έμαθα, σοκαριστική. Μετά τη δολοφονία βγαίνει έξω από το σπίτι ο πατέρας και η μητέρα του Μπάμπη. Θυμάστε το πλάνο που η μητέρα του κρατάει το μωρό του. Θέλω να σας πω ότι έμαθα ότι εκείνο το πρωινό, το μοιραίο, ήταν η πρώτη φορά που η γυναίκα αυτή, η γιαγιά του μωρού το πήρε αγκαλιά. Μέχρι τότε δεν το είχε πάρει ποτέ αγκαλιά.

Ο Μπάμπης είχε περιορίσει ασφυκτικά τη γυναίκα του. Κι όταν ένιωσε ότι αυτό το πλάσμα έψαχνε να αυτονομηθεί αποφάσισε να τη σκοτώσει. Κι αυτή είναι μια συμπεριφορά που πρέπει να τη φωτίσουμε. Ας μείνουμε στην πραγματικότητα, στο τι θα πει βία μέσα στα σπίτια, στο τι θα πει δολοφονία γυναικών, γιατί αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.