Γλυκά Νερά: Μυστήριο με την κάμερα ασφαλείας της μεζονέτας

Μέσα σε 1,5 ώρα καταγράφηκαν τόσες εικόνες, όσες σε ένα τριήμερο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γλυκά Νερά: Μυστήριο με την κάμερα ασφαλείας της μεζονέτας

Στο επίκεντρο των ερευνών για την δολοφονία της Καρολάιν, έχει μπει η κάμερα ασφαλείας που είχε στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά το ζευγάρι. Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την κατασκευάστρια εταιρία της εν λόγω κάμερας, την ώρα που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα.

Χαρακτηριστικά, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή T-Live η δημοσιογράφος Γιώτα Κηπουρου «Το τριήμερο από 9 έως 11 Μαΐου (η μέρα του φόνου), η κάμερα έχει συνολικά 365 εγγραφές (οι εικόνες και τα βιντεάκια που έχει καταγράψει η κάμερα). Από τις 365 εγγραφές, οι 223 έχουν γίνει από τις 23.39 έως και 1.19 τα ξημερώματα, Μέσα σε ένα δίωρο δηλαδή σχεδόν τα 2/3 των εγγραφών, κάτι που προξενεί ερωτήματα».

Από την άλλη, ο τεχνικός κ. Καλέμης συμπλήρωσε πως πιθανόν η κάμερα να ήταν προγραμματισμένη “snapshots”, αναλόγως την κίνηση που υπήρχε στον χώρο του σπιτιού. Δηλαδή, κάμερα στέλνει ειδοποιήσεις μόνο όταν εντοπίσει κάποιον να κινείται. Όλα δείχνουν πως τα 223 δεδομένα που κατεγράφησαν σε 1,5 ώρα είναι εικόνες-snapshots.

Ανατριχιαστική φωτογραφία από την κηδεία της Καρολάιν

Όσο ο 32χρονος συζυγοκτόνος περνούσε την πόρτα του ανακριτή το πρωί της Τρίτης και του φώναζαν «Να σαπίσεις στη φυλακή αλήτη», η εκπομπή Πρωινό πρόβαλλε για πρώτη φορά μια σπαρακτική φωτογραφία από την κηδεία της άτυχης κοπέλας.

«Είναι αυτή η φωτογραφία από την κηδεία. Είναι ο πιλότος, κρατάει στα χέρια του, είναι συγκλονιστική φωτογραφία… Είδα τη φωτογραφία και χωρίς την επεξεργασία, είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα, μακάρι να βρει στη ζωή το δρόμο του και να τα ξεπεράσει όλα αυτά γιατί θα έχει μια δύσκολη ζωή όταν μάθει αυτά που έχουν συμβεί. Μακάρι να είναι ρόδινη η ζωή του από εδώ και πέρα, όσο μπορεί να γίνει αυτό», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας.

«Είναι μια συγκλονιστική φωτογραφία, είναι πάνω από τον τάφο, βλέπουμε τα λουλούδια και βλέπεις ότι έχει μαζί το παιδί τους στην αγκαλιά, όταν έχει σκοτώσει τη μητέρα του παιδιού. Και το κρατάει αγκαλιά σαν να μην τρέχει τίποτα. Είναι ανατριχιαστική φωτογραφία», πρόσθεσε επίσης ο Γιώργος Λιάγκας.

Η Φαίη Σκορδά είπε από την πλευρά της: «Πώς το συνεχίζει; Είναι το ίδιο πράγμα με την αγκαλιά στη μητέρα της Κάρολαϊν, είναι σαν να μη σε νοιάζει καθόλου. Δεν σε νοιάζει η ύπαρξη των άλλων καθόλου. Γιατί να “τελειώσεις” αυτή τη μάνα, κάνοντάς την να αγκαλιάζει το δολοφόνο του παιδιού της. Της σκότωσες το παιδί, της δίνεις και αυτό; Πώς να συνέλθεις από αυτό;».