Γλυκά Νερά: «Η ιδιότητα του πατέρα είναι λόγος πρόωρης προφυλάκισης»

Η μητέρα της Κάρολαϊν διεκδικεί την κηδεμονία της μικρής Λυδίας

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γλυκά Νερά: «Η ιδιότητα του πατέρα είναι λόγος πρόωρης προφυλάκισης»

Ανάμεσα στις τραγικές εξελίξεις που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες με την υπόθεση των Γλυκών Νερών, το πιο συνταρακτικό στοιχείο έχει να κάνει με το μωρό της Κάρολαϊν και του Μπάμπη, το οποίο αυτή τη στιγμή μένει με την οικογένεια του καθ' ομολογία δράστη ο οποίος προφυλακίστηκε.

H οικογένεια της Καρολάιν έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τον εισαγγελέα ανηλίκων για την επιμέλεια του παιδιού, σε κλίμα συνεννόησης με την οικογένεια του 33χρονου πιλότου.

Καθόλου τυχαίες δεν χαρακτηρίζονται αυτές οι δηλώσεις του δικηγόρου του κατηγορούμενου, που τον εμφανίζουν σαν ένα στοργικό πατέρα που έχει ως προτεραιότητα το παιδί του, παρά το γεγονός ότι του στέρησε την 21 ετών μητέρα του.

Τα κενά του νέου νόμου της συνεπιμέλειας επισημαίνει η δικηγόρος Φανή Γιωτάκη. Όπως εξηγεί στο Live News, δίνουν πάτημα στην διατήρηση των γονικών δικαιωμάτων του 33χρονου, αρά και σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις αποφυλάκισης ως γονέα σε περίπτωση που καταδικαστεί.

Ο εισαγγελέας ανηλίκων θα αποφασίσει προσωρινά με ποια οικογένεια θα μεγαλώσει η μικρή Λυδία, ενώ η οικογένεια της Καρολάιν θα μπορούσε σε περίπτωση καταδίκης του 33χρονου, να ζητήσει να του αφαιρεθεί η γονική μέριμνα. Το ζήτημα της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας βρίσκεται στο επίκεντρο των ενεργειών των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία με τους κοινωνικούς λειτουργούς και στη συνέχει θα παρθεί η απόφαση για το που θα πάει η προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Μετά θα ακολουθηθεί δεύτερη διαδικασία και αφορά το δικαστήριο που θα συνεδριάσει για το που θα πάει οριστικά η επιμέλεια του παιδιού.

Γλυκά Νερά: "Μετά την δολοφονία μας έλεγε να μας δώσει τα έπιπλα γιατί θα έφευγε"

Κι ενώ περιμένουμε να τελειώσει η πολύωρη κατάθεση του συζυγοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, μετά την ομολογία του για την δολοφονία της συζύγου του, όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως.

Στην κάμερα της εκπομπής T-Live μίλησε ο γείτονας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Η μαρτυρία του στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουρδή είναι αποκαλυπτική. Ο ίδιος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως ο πιλότος ήταν μια χαρά μετά τη δολοφονία της συζύγου του και μάλιστα τους πρότεινε να τους δώσει τα έπιπλα του σπιτιού.

«Είμαστε πολύ σοκαρισμένοι με όλο αυτό, δεν είχαμε κανένα δείγμα όλο αυτόν τον καιρό. Τα παιδιά ήταν εδώ 20 μήνες, τι να σας πω; Είναι τρομακτικό. Δεν έχουμε να σας πούμε κάτι. Βλέπαμε έναν άνθρωπο που ερχότανε… Μια χαρούμενη κοπέλα. Κι εμείς έχουμε μείνει… Δεν είχαμε κάποιο δείγμα. Βλέπαμε ένα χαρούμενο κορίτσι με το μωρό και τον σκύλο. Δεν είναι ότι είχαμε ένα δείγμα, ότι για παράδειγμα την πλάκωσε στις κλωτσιές. Έχουμε μείνει, έχουμε σοκαριστεί. Αυτή τη στιγμή έχουμε τόση πληροφορία, που έχουμε μείνει έκπληκτοι με το ποιους ζούσαμε δίπλα. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω.

Δεν ακούσαμε τίποτα εκείνο το βράδυ, κοιμάμαι βαριά. Η σύζυγος άκουσε αυτό που κατέθεσε, τον σκύλο που πέθαινε, το ξεψύχισμα του σκύλου.

Μετά τη δολοφονία μιλήσαμε μαζί του και ήταν μια χαρά. Μέχρι που μας έλεγε να μας δώσει τα έπιπλα, επειδή θα έφευγε. Ο Μπάμπης ήταν αψυχολόγητος από την πρώτη ημέρα που ήρθε. Του έλεγες δηλαδή μια καλημέρα και μέχρι εκεί. Δεν ήταν έξω καρδιά. Η σύζυγος ήταν πιο φιλική, αλλά ήταν και παιδί 20 χρονών. Δεν είχαμε σχέσεις. Η σύζυγός μου είχε σχέσεις με την Καρολάιν, δεν της είχε πει ότι ήθελε να φύγει.

Δεν ακούγαμε καβγάδες. Γενικά ο κύκλος τους πρέπει να ήταν κλειστός. Μας έλεγε να στηρίξουμε την αστυνομία για την υπόθεση ο Μπάμπης. Οι σχέσεις μας ήταν καθαρά για τα ζώα. Ό,τι έχουμε το έχουμε πει στην αστυνομία» είπε, μεταξύ άλλων, ο γείτονας του 33χρονου πιλότου.