Γλυκά Νερά: Το πρώτο βράδυ του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην φυλακή

Γνωστοί οι τρεις συγκρατούμενοί του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γλυκά Νερά: Το πρώτο βράδυ του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην φυλακή

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε προφυλακιστέος για την δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν και το βράδυ της Τρίτης 22/6 πραγματοποίησε την πρώτη του... διανυκτέρευση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν ήταν μόνος του στο κελί. Μαζί του θα βρίσκονται άλλοι τρεις κρατούμενοι: Ο ένας είναι σωφρονιστικός υπάλληλος που εκτίει ποινή για ναρκωτικά, ο δεύτερος για λαθρεμπόριο και ο τρίτος επίσης για ναρκωτικά.

Το κελί του 33χρονου είναι κοντά σε αυτό, όπου κρατούνται ο Μένιος Φουρθιώτης και ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie, σύμφωνα με τις ιδιες πληροφορίες.

Η συγκεκριμένη πτέρυγα επελέγη διότι θεωρείται «ήσυχη» και σε αυτή πηγαίνουν υπόδικοι, οι οποίοι έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη και υπάρχει κίνδυνος αν πάνε σε πιο «σκληρές» πτέρυγες. Ένας ακόμα λόγος που ο συζυγοκτόνος θα μπει στη συγκεκριμένη πτέρυγα είναι οι απειλές από τους ποινικούς, οι οποίοι φρόντισαν να στείλουν το μήνυμα ότι τον περιμένουν στις φυλακές.

Ο Αναγνωστόπουλος έκανε τεστ κορονoϊού, το οποίο βγήκε αρνητικό και έτσι δεν χρειάστηκε να μπει σε 14μερη καραντίνα, ενώ ως νέος κρατούμενος θα περάσει την καθιερωμένη συνέντευξη, είτε με την διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, είτε με τον αρχιφύλακα του σωφρονιστικού ιδρύματος, ενδεχομένως σήμερα Τετάρτη.

Ο 33χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης θα ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα των φυλακών και θα προαυλίζεται κανονικά με όλους τους υπόλοιπους κρατούμενους της συγκεκριμένης πτέρυγας. O λόγος που επέλεξαν την 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού είναι ώστε να μην υπάρξει κάποιος κίνδυνος σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα του 33χρονου συζυγοκτόνου.

«Η ιδιότητα του πατέρα είναι λόγος πρόωρης προφυλάκισης»

H οικογένεια της Καρολάιν έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τον εισαγγελέα ανηλίκων για την επιμέλεια του παιδιού, σε κλίμα συνεννόησης με την οικογένεια του 33χρονου πιλότου.

Καθόλου τυχαίες δεν χαρακτηρίζονται αυτές οι δηλώσεις του δικηγόρου του κατηγορούμενου, που τον εμφανίζουν σαν ένα στοργικό πατέρα που έχει ως προτεραιότητα το παιδί του, παρά το γεγονός ότι του στέρησε την 21 ετών μητέρα του.

Τα κενά του νέου νόμου της συνεπιμέλειας επισημαίνει η δικηγόρος Φανή Γιωτάκη. Όπως εξηγεί στο Live News, δίνουν πάτημα στην διατήρηση των γονικών δικαιωμάτων του 33χρονου, αρά και σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις αποφυλάκισης ως γονέα σε περίπτωση που καταδικαστεί.

Ο εισαγγελέας ανηλίκων θα αποφασίσει προσωρινά με ποια οικογένεια θα μεγαλώσει η μικρή Λυδία, ενώ η οικογένεια της Καρολάιν θα μπορούσε σε περίπτωση καταδίκης του 33χρονου, να ζητήσει να του αφαιρεθεί η γονική μέριμνα. Το ζήτημα της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας βρίσκεται στο επίκεντρο των ενεργειών των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία με τους κοινωνικούς λειτουργούς και στη συνέχει θα παρθεί η απόφαση για το που θα πάει η προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Μετά θα ακολουθηθεί δεύτερη διαδικασία και αφορά το δικαστήριο που θα συνεδριάσει για το που θα πάει οριστικά η επιμέλεια του παιδιού.