Κορωνοϊός: Σήμερα οι ανακοινώσεις για το πότε πετάμε τις μάσκες

Ποιους θα αφορά;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Σήμερα οι ανακοινώσεις για το πότε πετάμε τις μάσκες

Ανακοινώσεις για τη χρήση της μάσκας αναμένεται να γίνουν σήμερα Τετάρτη 23/6 στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Χαρακτηριστικά η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους καθώς η σταθερή αποκλιμάκωση που παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η οποία αποτυπώνεται στα κρούσματα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών ανοίγουν τον δρόμο για περαιτέρω χαλάρωση.

Ποιους θα αφορά η κατάργηση της μάσκας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάργηση της χρήσης της μάσκας θα αφορά όλους τους πολίτες κατά την παραμονή τους σε εξωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από το αν έχουν ολοκληρώσει ή όχι τον εμβολιασμό τους. Ωστόσο, σε εξωτερικούς χώρους όπου αναμένεται να υπάρχει συγχρωτισμός, όπως π.χ. σε μέσα μεταφοράς, γήπεδα, συναυλιακούς χώρους κ.α., οι ειδικοί θα προτείνουν, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στους κλειστούς χώρους, οι επιστήμονες προτείνουν το μέτρο να συνεχιστεί καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι εύκολο να γίνεται επιτόπου ο έλεγχος και ο διαχωρισμός εμβολιασμένων ή μη κατά την είσοδο σε κλειστούς χώρους. Πάντως, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για το πώς θα μπορούσε τεχνικά να υποστηριχθεί ένα τέτοιο εγχείρημα με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και τη διαπίστωση της γνησιότητάς του. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, από επιδημιολογικής και εμβολιαστικής πλευράς τα μέτρα μπορούν να χαλαρώσουν.

Πέθανε 65χρονη μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Μία 65χρονη έχασε τη ζωή της το μεσημέρι της Παρασκευής μετά από τη δεύτερη δόση του εμβολίου καθώς όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, έπαθε αλλεργικό σοκ.

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό σημειώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων και η γυναίκα είχε μεταβεί προκειμένου να κάνει τη δεύτερη δόση.

Σύμφωνα με το gnomip.gr η άτυχη 65χρονη αμέσως μετά τον εμβολιασμό της κατέρρευσε στον προθάλαμο αναμονής του νοσοκομείου μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη, ενώ αγωνία προκαλεί και η πρόσφατη μελέτη που έγινε για το Johnson & Johnson.