Μονή Πετράκη: Οι πρώτες δηλώσεις του Ιερώνυμου για την επίθεση με βιτριόλι

«Αποφύγαμε τα χειρότερα»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μονή Πετράκη: Οι πρώτες δηλώσεις του Ιερώνυμου για την επίθεση με βιτριόλι

Λίγο μετά τη νέα σοκαριστική επίθεση με βιτριόλι που έγινε από ιερέα σε επτά Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θέλησε να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις για το συμβάν.

«Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τους επτά μητροπολίτες που δέχθηκαν επίθεση με βιτριόλι από ιερέα στη Μονή Πετράκη.

«Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του που έσπευσαν με ταχύτητα. Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστεί. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Και συνέχισε: «Ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημα του. Και πάνω στην απελπισία του, στην εκδικητικότητα του, είχε εφοδιαστεί με καυστικό υγρό και έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. Επτά πρόσωπα είναι αυτά που έχουν πάθει εγκαύματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Είναι κάτι που μας προβληματίζει. Είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα βίας».

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, επτά μητροπολίτες νοσηλεύονται στο Λαϊκό, οι 4 θα παραμείνουν στο Λαϊκό και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ. Οι άλλοι δύο μητροπολίτες, προσέθεσε, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Γεννηματάς».

Πώς έγινε η επίθεση στη Μονή Πετράκη

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν σε εξέλιξη ένα συνοδικό δικαστήριο για την τύχη ενός Μητροπολίτη και τότε ένας από τους ιερείς, πιθανότατα εκείνος που κρινόταν, επιτέθηκε προς άλλους ιερείς με άγνωστο μέχρι αυτή την ώρα καυστικό υγρό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης μάλλον χρησιμοποίησε βιτριόλι και έχει συλληφθεί, ενώ οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί άλλοι στο Λαϊκό Νοσοκομείο και άλλοι στο ΚΑΤ.

Αρχικά και οι επτά τραυματίες διακομίστηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ τρεις εξ αυτών έχουν πιο σοβαρά τραύματα, κυρίως στα χέρια και το πρόσωπο, και διακομίζονται στο ΚΑΤ. Σύμφωνα με το Mega, δύο εξ αυτών είναι ο Μητροπολίτης Άρτης, Καλλίνικος και ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Κύριλλος.

Τραυματίες είναι επίσης οι Μητροπολίτες Γλυφάδας, Κασσάνδρειας και Ζακύνθου, ενώ ο δράστης είναι έχει μεταφερθεί ήδη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.