Βρέθηκε νεκρός στο κελί του ο μεγιστάνας Τζον ΜακΆφι

Ήταν δημιουργός του Antivirus McAfee

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Βρέθηκε νεκρός στο κελί του ο μεγιστάνας Τζον ΜακΆφι

Λίγο μετά την έγκριση της Ισπανίας για την έκδοσή του στις ΗΠΑ, ο 75χρονος μεγιστάνας Τζον ΜακΆφι, δημιουργός του ομώνυμου Antivirus, βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του, με τις πρώτες πληροφορίες να δείχνουν αυτοκτονία.

Σύμφωνα με την El Mundo, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Καταλονίας επιβεβαίωσε τον θάνατο του 75χρονου Αμερικανού μεγιστάνα. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και νοσηλευτικό προσωπικό της φυλακής προσπάθησαν να του κάνουν ανάνηψη, αλλά χωρίς επιτυχία.

«Η δικαστική επιτροπή μετέβη στο σωφρονιστικό κέντρο και ερευνά τα αίτια του θανάτου. Όλα δείχνουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για αυτοκτονία», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Θυμίζουμε πως λίγο καιρό πριν έφυγε από τη ζωή και ο ιδρυτής της Express Service, Γιάννης Ραπτόπουλος.

Τζον ΜακΆφι θάνατος

H ισπανική δικαιοσύνη είχε δώσει σήμερα το πράσινο φως για την έκδοση στις ΗΠΑ του Αμερικανού δημιουργού του διάσημου ομώνυμου λογισμικού κατά των ιών Τζον ΜακΆφι, που καταζητείτο στη χώρα του για φοροδιαφυγή.

Ο Τζον ΜακΆφι είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2020 γιατί είχε παραλείψει να δηλώσει έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων που προήλθαν από την προώθηση κρυπτονομισμάτων, συμβουλευτικές υπηρεσίες, συνέδρια και πώληση δικαιωμάτων για την υλοποίηση ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, φέρεται επίσης να είχε κρύψει περιουσιακά στοιχεία, συγκεκριμένα ακίνητα, ένα κότερο και ένα αυτοκίνητο, γράφοντάς τα σε ονόματα άλλων προσώπων.

Μετά τη μεγάλη περιουσία που έκανε με το λογισμικό του κατά των ιών McAfee τη δεκαετία του 1980, έγινε γκουρού των κρυπτονομισμάτων χάρη στα οποία δήλωνε ότι κερδίζει 2.000 δολάρια ημερησίως, ενώ μετρούσε ένα εκατομμύριο followers στο Twitter.

Η πολυτάραχη ζωή του Τζον ΜακΆφι

Ο επιχειρηματίας ήταν καταζητούμενος στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή. Συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και τέθηκε υπό κράτηση.

Ο Τζον ΜακΆφι, 75 ετών, συνελήφθη την επομένη της δημοσίευσης από Αμερικανό εισαγγελέα κατηγορητηρίου σε βάρος του γιατί είχε παραλείψει να δηλώσει έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων που προήλθαν από την προώθηση κρυπτονομισμάτων, συμβουλευτικές υπηρεσίες, συνέδρια και πώληση δικαιωμάτων για την υλοποίηση ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, ο Τζον ΜακΆφι φέρεται επίσης να έκρυψε περιουσιακά στοιχεία, συγκεκριμένα ακίνητα, ένα κότερο και ένα αυτοκίνητο, γράφοντάς τα σε ονόματα άλλων προσώπων.

Οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης μέσω της Interpol και ζήτησαν την έκδοσή του.

Μετά τη μεγάλη περιουσία που έκανε με το λογισμικό του κατά των ιών McAfee τη δεκαετία του 1980, ο Τζον ΜακΆφι έγινε γκουρού των κρυπτονομισμάτων χάρη στα οποία δηλώνει ότι κερδίζει 2.000 δολάρια ημερησίως, ενώ ακολουθείται από ένα εκατομμύρια χρήστες στο Twitter.

Η αμερικανική δικαιοσύνη απήγγειλε εξάλλου σε βάρος του επιχειρηματία τον Μάρτιο κατηγορία για την προώθηση μεταξύ των οπαδών του στο Twitter αρκετών επιχειρήσεων που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα χωρίς να τους πει ότι πιθανόν θα αντλούσε από αυτές μεγάλα ποσά.

Ο Τζον ΜακΆφι είχε μονοπωλήσει τα πρωτοσέλιδα το 2012 όταν ο γείτονάς του στο Μπελίζ, μικρή χώρα της κεντρικής Αμερικής, δολοφονήθηκε μυστηριωδώς, ένα έγκλημα που δεν έχει εξιχνιαστεί μέχρι σήμερα.

Η αστυνομία είχε ανακαλύψει τότε ότι ο ΜακΆφι ζούσε με μια 17χρονη και ότι είχε αρκετά όπλα στο σπίτι του. Ο επιχειρηματίας έκανε μια απίστευτη απόδραση, μια υπόθεση που παρακολουθούσαν στενά τα μέσα ενημέρωσης επί έναν μήνα.

Το 2015 είχε συλληφθεί στις ΗΠΑ για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών. Στη συνέχεια δεν απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης... μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 όταν διέφυγε από τη χώρα του της οποίας ήθελε να διεκδικήσει την προεδρία.