Μονή Πετράκη: Από το ίντερνετ αγόρασε το βιτριόλι ο ιερέας

Η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την κατάσταση της υγείας των Μητροπολιτών

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μονή Πετράκη: Από το ίντερνετ αγόρασε το βιτριόλι ο ιερέας

Δύο μπουκάλια βιτριόλι αγόρασε από το ίντερνετ, Ο 37χρονος Θεοφύλακτος. Έβαλε τα μπουκάλια σε έναν σάκο, κατέβηκε στην Αθήνα και παρουσιάστηκε στις έξι χθες το απόγευμα, στο συνοδικό δικαστήριο όπου εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό η δική του υπόθεση.

Όπως λένε οι αστυνομικοί, είχε αποφασίσει να τιμωρήσει τους μητροπολίτες σε περίπτωση που αποφάσιζαν την καθαίρεση του. Γι'αυτό, όταν λίγο μετά τις επτά, ξεκίνησε η διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης κατάλαβε ότι έφθανε το τέλος του ως κληρικού, έβγαλε αιφνιδιαστικά τα μπουκάλια και άρχισε να ραντίζει όπως χαρακτηριστικά λένε αυτόπτες μάρτυρες τους επτά μητροπολίτες με το θειικό οξύ.

«Με κυρίευσε η οργή. Είχα στοιχεία που έδειχναν ότι δεν έφταιγα. Γίνονται τόσα και όμως εμένα τιμώρησαν» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Να σημειώσουμεπως δεν φέρεται να στόχευε κάποιον συγκεκριμένο μητροπολίτη αλλά έριχνε προς όλους αδιακρίτως και αυτό είναι που απέτρεψε τα χειρότερα. Την ώρα δε που τους «ράντιζε» φώναζε εξοργισμένος «είστε μιλημένοι από τον Βεροίας; Σας έχει μιλήσει ο μητροπολίτης Βεροίας;» , σύμφωνα με περιέγραψε στο protothema.gr ο ένας εκ των δύο συνηγόρων του κ. Γιώργος Τζίκας.

Μονή Πετράκη επίθεση βιτριόλι

Η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την κατάσταση της υγείας των Μητροπολιτών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «αυτή την ώρα έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση. Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση. Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο».

Η υπόθεση για την οποία καθαιρέθηκε ο δράστης

Ο 37χρονος ιερέας, που λειτουργούσε σε χωριό της Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2018 όταν βρέθηκε να κρύβει κάτω από το ράσο του ποσότητα κοκαΐνης. Συγκεκριμένα συνελήφθη καθώς εντοπίστηκε να έχει κρυμμένο ένα «φιξάκι» με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης. Τότε είχε υποστηρίξει ότι ήταν μια στιγμή αδυναμίας, ενώ μετά την άσκηση δίωξης για κατοχή ναρκωτικών, είχε αφεθεί ελεύθερος.

Είχε απασχολήσει και πάλι, όμως, τις Αρχές κατά τη διάρκεια επεισοδιακής λειτουργίας σε χωριό της Βέροιας. Είχαν μάλιστα ξεσπάσει επεισόδια που επεκτάθηκαν από τον ναό στο προαύλιο ανάμεσα στον ίδιο και ενορίτες που τον κατηγόρησαν για οικονομικές παρατυπίες.