"Εμβολιαστείτε γιατί αλλιώς..." - Το email που στέλνει ο ALPHA σε όλους τους εργαζομένους του

Τους δίνει περιθώριο μέχρι τον Σεπτέμβρη!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Ένα προειδοποιητικό email έστειλε ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA στους εργαζομένους του όσον αφορά την διαδικασία που θα ακολουθήσουν από Σεπτέμβρη για όσους δεν θελήσουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Το email του ALPHA

«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, εκτός του κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, ευθύνονται και έναντι των άλλων συναδέλφων».

Και τους προτρέπει πως «όσοι δεν έχετε προγραμματισμένα ραντεβού, θα πρέπει να προχωρήσετε άμεσα».

Και καταλήγει: «Η εταιρεία έχει την υποχρέωση να προστατεύσει την υγεία των εργαζομένων/συνεργατών. Ως εκ τούτου από 1η Σεπτεμβρίου 2021 θα εξαντλήσει τα περιθώρια που παρέχει η νομοθεσία για τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. Επισημαίνουμε τέλος ότι η εταιρεία δεν προτίθεται να επιβαρυνθεί με πρόσθετα έξοδα για τους αδικαιολόγητα μη εμβολιασμένους υπαλλήλους/συνεργάτες».

Μια από τις συνεργάτιδες του σταθμού που δεν κινδυνεύει βέβαια είναι η Σταματίνα Τσιμτσιλή που έχει ήδη εμβολιαστεί.

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί μέχρι και σε... παραλίες

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των νέων, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία, θα πραγματοποιηθούν ακόμη και σε μεγάλες πλατείες ή και σε πλαζ. Ο υπουργός, που είχε τρίωρη συνάντηση με αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, υπογράμμισε ότι αποτελεί κοινή προσπάθεια ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ποσοστού συμπολιτών μας.

Όπως τόνισε, κατ' εντολή του πρωθυπουργού από τις 6 Ιούλιου και μετά ξεκινάνε σε όλη τη χώρα οι εμβολιασμοί με κινητές ομάδες του υπουργείου Υγείας, κατόπιν συνεργασίας με τους δήμους και τις κοινότητες που θα έχουν ήδη προσκομίσει λίστες με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να το πράξουν.

Κορωνοϊός εμβολιασμός στις παραλίες

«Στόχος μας είναι να υπερασπιστούμε το αγαθό της δημόσιας υγείας και να δώσουμε μονάδες ελευθερίας στην κοινωνία και ταυτόχρονα στηρίξουμε την οικονομική δραστηριότητα, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Είναι υποχρέωσή μας μετά από 15 δύσκολους μήνες» είπε ο κ. Κικίλιας που επισήμανε ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» έχει πάει εξαιρετικά, η χώρα χαίρει εκτίμησης σε όλη την Ευρώπη για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση, και πως μέσω αλλαγής νοοτροπίας, η δημόσια διοίκηση αντιμετωπίζει πλέον διαφορετικά τους πολίτες.