ΕΥΔΑΠ - Έκτακτο: Χωρίς νερό τέσσερις περιοχές

Δώστε προσοχή - Σας αφορά

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
ΕΥΔΑΠ - Έκτακτο: Χωρίς νερό τέσσερις περιοχές

Μόλις πριν από μερικές ώρες κυκλοφόρησε μία νέα έκτακτη ενημέρωση της ΕΥΔΑΠ προς τους πολίτες, η οποία έχει να κάνει με τις περιοχές όπου θα κοπεί προσωρινά το νερό. Δώστε μεγάλη προσοχή γιατί πρόκειται για ένα ζήτημα που πιθανώς σας ενδιαφέρει.

Σε αυτές τις περιοχές θα κόψει το νερό η ΕΥΔΑΠ

ΕΥΔΑΠ διακοπές νερού

Πώς θα είναι ωστόσο ο καιρός σήμερα στη χώρα; Διαβάστε εδώ την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ.

Η απόφαση της Βουλής για την ΕΥΔΑΠ

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που μεταξύ άλλων ρυθμίζει ζητήματα της συντήρησης και λειτουργίας του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της Αθήνας.

Με διάταξη της τροπολογίας προβλέπεται ότι με σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, της εταιρείας Παγίων της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ανατίθεται στην ΕΥΔΑΠ ΑΕ η συντήρηση και λειτουργία του ΕΥΣ της μείζονος πρωτευούσης, για χρονική περίοδο 3 ετών, η οποία δύναται να παρατείνεται με συμφωνία των συμβαλλομένων μερών. Μετά τη λήξη της εν λόγω σύμβασης η συντήρηση και λειτουργία του ΕΥΣ της μείζονος περιοχής πρωτευούσης ανατίθεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε ανάδοχο που αναδεικνύεται, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας.

Toν επείγοντα χαρακτήρα των ζητημάτων που αντιμετωπίζει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, επικαλέστηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ιωαννης Κεφαλογιάννης, παρουσιάζοντας τις προωθούμενες παρεμβάσεις στην Ολομέλεια.

Όπως ειδικότερα ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, με την τροπολογία:

Αντιμετωπίζεται το ζήτημα της αποπληρωμής τόκων δανείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων της "Αττικό Μετρό ΑΕ" και των προμηθειών εγγύησης του ελληνικού δημοσίου. "Μέχρι σήμερα η πληρωμή των ανωτέρω δαπανών γινόταν από πόρους της "Αττικό Μετρό ΑΕ", δηλαδή από τα ποσά των δανείων, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ένα μεγάλο λογιστικό έλλειμμα στην εταιρεία.

Οι δαπάνες αυτές αναγνωρίζονται διαρθρωτικά ως νόμιμες και πλέον το ελληνικό κράτος αναγνωρίζει την υποχρέωση χρηματοδότησης των σχετικών δαπανών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, διαδικασία που διαχέεται για λόγους δημοσιονομικής πειθαρχίας στα επόμενα έτη", είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.