Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Το "αντίο" του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Τάσο Νεραντζή

" Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια"

Το
Ενημέρωση 11.07.2021 19:09
Από Youweekly Team

Νωρίτερα έγινε γνωστός ο θάνατος του Τάσου Νεραντζή! Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, βουτηγμένος στην θλίψη έκανε την δική του αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη ένα από τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος, τον Τάσο Νεράντζη. Στη μακρά πολιτική διαδρομή του και από όλες τις κομματικές και κυβερνητικές θέσεις και τα δημόσια αξιώματα που υπηρέτησε, ο Τάσος Νεράντζης έδειξε ήθος, εργατικότητα, συνέπεια. Για την προσήλωση σε αυτές τις αρχές οι πολίτες της Β' Πειραιά, τον επέλεξαν 9 φορές να τους εκπροσωπήσει στη Βουλή. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια», δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του Τάσου Νεράντζη.

Ποιος ήταν ο Τάσος Νεραντζής

Είχε γεννηθεί στη Νίκαια του Πειραιά και είχε σπουδάσει νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε πρωταθλητής εφήβων Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση το 1958, με τον ΧΑΝ Νίκαιας.

Ήταν ιδρυτικό μέλος της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής στην περιφέρεια Β΄ Πειραιώς με το ίδιο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 1974. Επανεκλέχτηκε το Νοέμβριο του 1989, και το 1993. Από τότε επανεκλεγόταν συνεχώς έως και τις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Τάσος Νεράντζης

Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας και αντιπρόεδρος της Βουλής καθώς και μέλος στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την εξεταστική επιτροπή για την Siemens. Μέχρι το 2014 ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή διετέλεσε υφυπουργός μεταφορών και επικοινωνίας (10 Μαρτίου 2004 – 15 Φεβρουαρίου 2006) καθώς και υφυπουργός ανάπτυξης (15 Φεβρουαρίου 2006 – 19 Σεπτεμβρίου 2007).

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βραδινή έξοδος για την κόρη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Δάφνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρίζει λεφτά σε όσους εμβολιαστούν και είναι στην ηλικία των 18-25 ετών

Share