Κύπρος: Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ

Θερμό επεισόδιο

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κύπρος: Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ

Πριν λίγο σημειώθηκε τουρκική πρόκληση σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ έτσι ώστε να αναγκάσει το σκάφος της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας να αποσυρθεί από την περιοχή όπου περιπολούσε.

Στην συνέχεια και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδέου η Τουρκική ακταιωρός εμφανίσθηκε στην ίδια περιοχή με επιθετική πρόθεση καθώς άρχισε να καταδιώκει το σκάφος της λιμενικής. Μάλιστα, οι ίδιοι έκαναν χρήση και πυρών για εκφοβισμό.

Δεν στάθηκαν μόνο εκεί, αφού η πρόκληση συνεχίστηκε για τα καλά καθώς συνέχισαν σχεδόν μέχρι και την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστο Πιερή, δεν πρόκειται για ένα απλό περιστατικό. Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή, σημείωσε ότι «το θέμα διερευνάται, με το κέντρο επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς να συλλέγει πληροφορίες για να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο σε ενέργειες».

Δείτε τις δηλώσεις παρακάτω:

Η φωτιά της Κύπρου

Διάταγμα προφυλάκισης για οκτώ μέρες εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού, εναντίον του 67χρονου που συνελήφθη για την πρόκληση της πυρκαγιάς που πλήττει από την Κύπρο.

Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη, αλλά υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν ότι εγκατέλειψε το χωράφι του όπου έκαιγε χόρτα, λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά.

Νεκροί εντοπίστηκαν οι τέσσερις αγνοούμενοι από το χωριό Οδού στην επαρχία Λεμεσό. Οι τέσσερις αλλοδαποί είναι από την Αίγυπτο, είχαν παραμείνει στο χωριό μετά την εκκένωση του και σήμερα εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι.

Ο Κύπριος υπουργός εσωτερικών Νίκος Νουρής ανέφερε ότι πρόκειται για την καταστροφικότερη πυρκαγιά που έπληξε ποτέ την Κυπριακή Δημοκρατία από την ίδρυση της το 1960.

Οι επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν κάποια μέτωπα και να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε η ρίψη νερού και επιβραδυντικού υλικού από τα εναέρια μέσα. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε σε αίτημα της κυπριακής κυβέρνησης.Από τα δύο Canadair που εστάλησαν έφτασε το ένα το πρωί και θα μπορέσει να επιχειρήσει το μεσημέρι. Το δεύτερο παρουσίασε τεχνική βλάβη και επέστρεψε στην βάση του.

Η κατάσταση ωστόσο... διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr