Φολέγανδρος - δικηγόρος δράστη: Ψυχικά ασθενής με αποδείξεις ο 30χρονος

Η υπερασπιστική γραμμή του συνηγόρου του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φολέγανδρος - δικηγόρος δράστη: Ψυχικά ασθενής με αποδείξεις ο 30χρονος

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega μίλησε ο δικηγόρος του 30χρονου που σκότωσε τη σύντροφό του, στις διακοπές τους στη Φολέγανδρο, και ομολόγησε το έγκλημα, υποστηρίζοντας πως ο εντολέας του είναι ψυχικά ασθενής.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του δράστη στη Φολέγανδρο

«Όλοι θύματα με μια έννοια είναι, η οικογένεια συμπάσχει. Έχουμε πλήρη συνείδηση του εγκλήματος. Θέλουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση, να σταματήσει η παθογένεια των φόνων της βίας κατά γυναικών, αυτή είναι η θέληση της οικογένειας και η εντολή που έχω πάρει.

Είναι άλλο θέμα η παθογένεια που γεννά η πατριαρχεία κι άλλο η ατομική ασθένεια. Ο εντολέας μου είναι ασθενής. Είναι διαγνωσμένη εδώ και χρόνια σοβαρή ψυχική ασθένεια, έπαιρνε αγωγή την οποία διέκοψε, χωρίς να έχει συμβουλευτεί τον θεράποντα γιατρό του γιατί τον εμπόδιζε στο επάγγελμά του», σημείωσε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ζητηθεί σχετική γνωμάτευση αλλά «ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη».

«Υπάρχει ένα δεδομένο που ανήκει στην αλήθεια κι είναι κομμάτι της τραγικής υπόθεσης, το κομμάτι του ψυχισμού του δράστη. Δεν μπορούμε να το αποκρύψουμε επειδή δεν είναι αρεστό, είναι υποχρέωση της υπεράσπισης να το αναδείξει, το αν και σε ποιον βαθμό έπαιξε ρόλο στην εγκληματική πράξη θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Έχουμε δεδομένη ψυχική πάθηση», σημείωσε.

«Δεν θα είχα αναλάβει την υπόθεση αν δεν υπήρχε θέμα ψυχικής υγείας και μάλιστα σοβαρό», είπε κλείνοντας.

Μια σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε, πάντως, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, υποστηρίζοντας πως ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα. «Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση».

Έντονες αποδοκιμασίες στον δράστη έξω από τον ανακριτή

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε ο καθ' ομολογίαν δράστης για τη δολοφονία της άτυχης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, με τον κόσμο, ξεχειλισμένο από οργή, να συγκεντρώνεται έξω από τα δικαστήρια της Νάξου και να του κάνει λεκτική επίθεση.

Με σκυμμένο κεφάλι, μάσκα για τον κορωνοϊό και χειροπέδες στα χέρια, ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, ψέλλισε πως ήταν η κακιά στιγμή. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στα δικαστήρια Νάξου τον αποδοκίμασε, με τον ίδιο να μπαίνει στο αυτοκίνητο της ασφάλειας.

Ο 30χρονος που οδηγήθηκε στον Ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Νάξου, ζήτησε και πήρε νέα 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί. Μαζί του αυτή τη φορά ήταν και ο δικηγόρος του Γιάννης Βλάχος. Στις δηλώσεις του, τόνισε ότι έχει ρητή εντολή από την οικογένεια του 30χρονου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Σημείωσε ότι στο νησί βρίσκονται και οι γονείς του καθ’ ομολογίαν δράστη, οι οποίοι είναι συντετριμμένοι και όπως λένε ποτέ δεν περίμεναν το παιδί τους να φτάσει σε αυτή την πράξη.

Όπως όλα δείχνουν ο κ. Βλάχος θα επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα τα οποία οδήγησαν σε αυτή την πράξη τον 30χρονο. Ωστόσο δε θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα για το εάν θα ζητήσει ψυχιατρική γνωμάτευση. Δείτε το βίντεο του naxostimes.gr…