Φολέγανδρος: Συγκλονίζουν οι συνάδελφοι της Γαρυφαλλιάς - «Ήταν η κόρη και η αδελφή μας...»

Η σπαρακτική ανακοίνωσή τους

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φολέγανδρος: Συγκλονίζουν οι συνάδελφοι της Γαρυφαλλιάς - «Ήταν η κόρη και η αδελφή μας...»

Βυθισμένοι στο θρήνο είναι και οι συνάδελφοι της άτυχης Γαρυφαλλιάς, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, στη Φολέγανδρο. Η διοίκηση και οι συνάδελφοί της στον ΕΟΠΠΥ, προχώρησαν σε μία συλλυπητήρια ανακοίνωση.

«Η Γαρυφαλλιά ήταν η κόρη και η αδελφή μας, ένα κορίτσι γεμάτο ζωντάνια με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης και της συνεισφοράς» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι συνάδελφοί της στον ΕΟΠΥΥ, εκφράζοντας τη συντριβή τους για τον αδόκητο χαμό της, με τον Αλέξη Κούγια να είναι «κόλαφος» εναντίον του δράστη.

Η ανακοίνωση των συναδέλφων της Γαρυφαλλιάς για τη δολοφονία της στη Φολέγανδρο

«Η διοίκηση και οι συνάδελφοι της Γαρυφαλλιάς στον ΕΟΠΥΥ εκφράζουμε την οδύνη μας για τον αδόκητο χαμό της. Η Γαρυφαλλιά ήταν η κόρη και η αδελφή μας, ήταν εκείνη που βοηθούσε όπου υπήρχε ανάγκη που σεβόταν την ανθρώπινη ύπαρξη. Ο απάνθρωπος τρόπος που δολοφονήθηκε προκάλεσε συντριβή σε εμάς και σε ολόκληρη την Κορινθία».

«Η δική μας Γαρυφαλλιά, ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή και με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης και της συνεισφοράς, ξεπερνούσε τις τυπικές της αρμοδιότητες στο φαρμακείο και με όλες τις δυνάμεις της, συμπαραστεκόταν και συνέδραμε όπου υπήρχε ανάγκη. Δεν χωρεί αμφιβολία πως σε εμάς αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό και στην οικογένεια της ανείπωτο πόνο. Στην οικογένεια σου και στους οικείους σου εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση.

«Σκότωσε το παιδί μου δύο φορές»

Ανείπωτος είναι ο πόνος που αισθάνεται η μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στις διακοπές τους στη Φολέγανδρο. Η κυρία Αλέκα, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και «ράγισε καρδιές» με τα λόγια της.

Μετά τις σπαρακτικές εικόνες που κυκλοφόρησαν από την κηδεία της άτυχης κοπέλας, η μητέρα της αναφέρθηκε στον δράστη και εξήγησε πως αν ήθελε είχε την ευκαιρία να σώσει το παιδί της.

«Η δικαιοσύνη θα τα βρει όλα. Είχε μια ευκαιρία να τη σώσει όταν έπεσε στο νερό και ήταν ζωντανή. Είχε εκείνη τη στιγμή μια ευκαιρία να σώσει το παιδί μου, να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία και να το σώσει.

Υπήρχε μια ευκαιρία να τη σώσει. Είχε και άλλη μια ευκαιρία να μην τη ρίξει μέσα, να είναι ψύχραιμος και να πει δε θα τη ρίξω. Από τη στιγμή που την έριξε και ήταν ζωντανή, το παιδί μου πνίγηκε και είχε αυτήν την ευκαιρία και δεν το έκανε. Για μένα τη σκότωσε δυο φορές», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της Γαρυφαλλιάς στο δελτίο του Star.