Φολέγανδρος: Οι τρεις λέξεις που είπε ο δράστης για το έγκλημα

Λίγο πριν μεταφερθεί στη φυλακή

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φολέγανδρος: Οι τρεις λέξεις που είπε ο δράστης για το έγκλημα

Μία «συγγνώμη» ζήτησε επιτέλους ο 30χρονος, ο οποίος δε δίστασε να δολοφονήσει με μεγάλη βαρβαρότητα την σύντροφό του στην Φολέγανδρο. Ο δράστης, μεταφέρθηκε σήμερα στις φυλακές και πριν μπει στο πλοίο πρόλαβε να κάνει μία δήλωση.

Ο δολοφόνος της 26χρονης, έπειτα από ανάκριση που διήρκησε περίπου έξι ώρες, κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη του Ανακριτή και της Εισαγγελέως.

Τι είπε ο δράστης για τη Φολέγανδρο πριν μεταφερθεί στη φυλακή

Συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων επιβιβάστηκε στο πλοίο προκειμένου να οδηγηθεί από την Νάξο στις φυλακές του Κορυδαλλού, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο. Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο δράστης ακολουθεί από την Πέμπτη τη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγήθηκε όταν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο του νησιού και είναι πιο ήρεμος.

Μπροστά στους δημοσιογράφους ο 30χρονος αρκέστηκε να πει 3 λέξεις: «συγγνώμη για όλα.» Αμέσως μετά συνέχισε και μπήκε στο πλοίο που θα τον μεταφέρει στον Πειραιά. Από εκεί θα πάρει το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού. Στα χέρια του φοράει χειροπέδες και σε όλο το ταξίδι θα έχει δίπλα του αστυνομικούς.

Ο δικηγόρος του καθ’ ομολογία δολοφόνου, Γιάννης Βλάχος υποστήριξε χθες πως «ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του, δήλωσε συντετριμμένος για το κακό που προκάλεσε στο θύμα, αλλά και την οδύνη που προκάλεσε στην οικογένεια».

Συγκλονίζει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη για την Γαρυφαλλιά

Για ακόμα μία φορά, ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, κατάφερε να συγκινήσει με τις δηλώσεις που έκανε για τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στη Φολέγανδρο, με θύμα την 26χρονη Γαρυφαλλιά.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης, μετά τη συγκλονιστική τοποθέτηση της συζύγου του για τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά, μίλησε για την ανάγκη που υπάρχει στην κοινωνία μας, να διδαχθούν τα παιδιά την αγάπη και να μάθουν να εκτιμούν τους ανθρώπους και όχι τα χρήματα, ενώ δεν έκρυψε την αγανάκτησή του που όλο και πιο συχνά ακούγονται περιστατικά για δολοφονίες γυναικών.

«Για αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα να μην είναι το σύστημα σωφρονιστικό αλλά τιμωρητικό. Αυτά τα άτομα που διαπράττουν τέτοια ειδεχθή εγκλήματα και βιασμούς θα πρέπει να τιμωρούνται. Δεν πρόκειται να σωφρονιστούν με τίποτα. Θα βγούνε και θα ξανακάνουν τα ίδια και ίσως και χειρότερα. Να εκτίουν το σύνολο της ποινής τους. Τα ισόβια να είναι ισόβια».

Οι γονείς της Ελένης έχουν βάλει τα τελευταία χρόνια σκοπό της ζωής του να ασκούν πιέσεις ώστε οι ποινές αυτών των εγκλημάτων να είναι από την πρώτη στιγμή όσο πιο σκληρές γίνεται, χωρίς να αφήνουν «παράθυρα» στον νόμο.

«Αυτοί οι δράστες, αυτοί οι εγκληματίες, αυτοί οι κτηνάνθρωποι προσπαθούν, αφού διαπράξουν αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα και τους βιασμούς, να ισχυριστούν διάφορα τερτίπια για να έχουν ελαφρυντικά που προβλέπει ο νόμος. Είτε αυτά είναι ψυχιατρικής φύσεως είτε οτιδήποτε άλλο», υπογραμμίζει ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης.

Σημειώνει πως: «Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι γονείς και να προσφέρουμε στα παιδιά αγάπη και όχι χρήματα. Να σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Βροντοφωνάζαμε “καμία άλλη Ελένη”, αλλά δυστυχώς βλέπουμε όλο και πιο συχνά να υπάρχουν και άλλες Ελένες. Είτε αυτή λέγεται Καρολάιν είτε Γαρυφαλλιά. Πάρτε άμεσα μέτρα. Τόσο περισσότερες ζωές θα γλυτώσουν. Δυστυχώς βλέπουμε να γίνονται τα ίδια με την Ελένη μας και δεν ξέρω αν θα γίνουν και χειρότερα».