Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Στέφανος Ντούσκος

Πιο περήφανοι από ποτέ

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Στέφανος Ντούσκος

Χαρά και περηφάνια μοίρασε ο Στέφανος Ντούσκος ο οποίος κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Ο Στέφανος Ντούσκος με χρόνο 6:40.45, έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Αυτό είναι το 4ο Ολυμπιακό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην Ιστορία.

Ο Στέφανος Ντούσκος βρέθηκε σήμερα 30/07 καλεσμένος στην εκπομπή «Καλοκαίρι #not» στο Open και μέσα σε όλα μίλησε για την προσπάθειά του, το πως κατόρθωσε αυτό το ρεκόρ αλλά αναφέρθηκε και στα σχέδιά του για το μέλλον.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσει του Στέφανου Ντούσκου

Εκτός ημιτελικών Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς

Άδοξα ολοκληρώθηκε τελικά η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Οι δύο σπουδαίοι αθλητές αποχαιρέτησαν για φέτος το όνειρο τους, καθώς ηττήθηκαν και στο μεικτό διπλό, με τον Στέφανο να επιστρέφει στην Αθήνα έχοντας κιόλας τραυματιστεί.

Παρόλο που είχαν τις ευκαιρίες τους να καθαρίσουν το ματς κόντρα στην Αυστραλία πριν οδηγηθεί στη ρουλέτα του τάι μπρέικ (το τρίτο σετ στο μεικτό διπλό είναι τάι μπρέικ 10 πόντων) δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και έτσι δύο από τις μεγάλες μας ελπίδες έστω για ένα μετάλλιο επιστρέφουν με άδεια χέρια.

Στο πρώτο σετ το ελληνικό δίδυμο έκανε πολύ νωρίς το μπρέικ (2-1), αλλά έχασε αμέσως το πλεονέκτημα (2-2) και στο 4-5 με νέο μπρέικ οι Πιρς, Μπάρτι πήραν το πρώτο σετ.

Η πρώτη αντίδραση Στέφανου και Μαρίας ήταν άμεση και αφού έσπασαν το σερβίς των αντιπάλων τους στο πρώτο γκέιμ του 2ου σετ, κατάφεραν αυτή τη φορά να το κρατήσουν μέχρι το τέλος (έστω και δύσκολα) για να οδηγηθεί το ματς στο τάι μπρέικ.

Εκεί το 3-3 έγινε 3-6 και 4-9, με την ελληνική ομάδα να μειώνει σε 6-9 και το σερβίς τους Πιρς να δίνει οριστικό τέλος στον αγώνα.