Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Έκτακτη ανακοίνωση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο

«Μείνετε σπίτι με κλειστά παράθυρα»

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Έκτακτη ανακοίνωση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Ενημέρωση 04.08.2021 08:03
Από Ίρις Βίλα

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο κάνει δημόσια έκκληση προς τους κατοίκους της Αττικής ώστε να μείνουν σπίτι τους, με κλειστά παράθυρα προκειμένου να προφυλαχθούν από τους καπνούς που μαίνεται η φωτιά στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Πιο συγκεκριμένα μέσα από την σελίδα στο Facebook το Εθνικό Αστεροσκοπίο σήμανε τον συναγερμό. «4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων "Internet of Things".

Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου.»

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση στο Facebook του Εθνικού Αστεροσκοπίου

4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5...

Posted by Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών on Tuesday, August 3, 2021

Κάηκαν ζωντανά άλογα

Τραγικές στιγμές από το απόγευμα της Τρίτης στην Βαρυμπόμπη! Υπεράνθρωπες προσπάθειες διάσωσης ανθρώπων και ζώων. Εθελοντές έχουν αυθόρμητα κινητοποιηθεί και μέσα από τα social media. Πολλοί προσφέρουν φορτηγά που έχουν οι ίδιοι ή έστω έχουν πρόσβαση σε αυτά, για την μεταφορά ιπποειδών.

Όμως, δεν κατάφεραν να σωθούν όλα τα άλογα. Αρκετά ξέφυγαν από μόνα τους από τους ιππικούς ομίλους ή τα κτήματα στα οποία βρίσκονταν την ώρα της πυρκαγιάς.

Καταφύγιο ζώων στην Αθήνα ανοίγει τις πόρτες του σε πυρόπληκτα ζώα εξαιτίας της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη

Μια ανακοίνωση κάνει τον γύρο των ελληνικών social media την τελευταία ώρα.

Ο λόγος για το μήνυμα που δημοσιοποίησε το γνωστό φιλοζωικό καταφύγιο A little Shelter πίσω από το οποίο βρίσκονται η Κατερίνα Τσάνταλη και η Τόνια Σωτηροπούλου.

Για όσα πυρόπληκτα ζωάκια το χρειάζονται (από σκύλους, μέχρι άλογα και οτιδήποτε άλλο) το καταφύγιο θα έχει τις πόρτες του ανοιχτές, ώστε να τους παρασχεθεί περίθαλψη, νερό, φαγητό, ιατρική παρακολούθηση.

Δείτε την ανάρτηση:

Βαρυμπόμπη φωτιά

Ως προς την περίθαλψη ιπποειδών που έχουν τεθεί σε κίνδυνο, υπάρχει και η επιλογή της φιλόξενης Γαϊδουροχώρας.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκων, αν μπορει η υποδομη μας να βοηθησει με κάποιο τρόπο τα ζωάκια που κινδυνεύουν από τη φωτιά...

Posted by Γαϊδουροχώρα - το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι on Tuesday, August 3, 2021

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συγκλονίζει η Αλίκη Κατσαβού για την φωτιά στη Βαρυμπόμπη - «Ο αέρας φέρνει αποκαΐδια ως εδώ που παίζει ο μικρός»

Αγανακτισμένη η Super Κική με τις φωτιές - «Μην με κάνετε να ντρέπομαι για την καταγωγή μου ρε πο@@στη μου»

Share