Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Αναχωρεί ομάδα πυροσβεστών από την Κύπρο

Άμεση βοήθεια για την Ελλάδα

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Αναχωρεί ομάδα πυροσβεστών από την Κύπρο
Ενημέρωση 04.08.2021 09:58
Από Ίρις Βίλα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Άμυνα της Κύπρου έχουν αναχωρήσει με προορισμό την Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις που μάχονται κατά των πυρκαγιών.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το πρώτο θέμα, όπως έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής της Κύπρου, αναχωρεί σε λίγο με C-130, 20μελής ομάδα πυροσβεστών με δύο πυροσβεστικά οχήματα και επικεφαλής Βοηθό Διευθυντή της Πυροσβεστικής, όπως και 20μελής ομάδα της Πολιτικής Άμυνας με τον προσωπικό εξοπλισμό τους για βοήθεια στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Δείτε παρακάτω την ετοιμασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Πολιτικής Άμυνας της Κύπρου

Η Κύπρος ενισχύει την Ελλάδα προκειμένου να σβήσει η φωτιά

Έφτασε στην Βαρυμπόμπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη στις 8:10 το πρωί της Τετάρτης στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Στη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη δίνουν τιτάνιο αγώνα 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

"Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε απώλεια ζωής"

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος, έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά όλο το βραδύ, αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές είναι αυτές που σημειώνονται στα περιαστικά δάση. Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε απώλεια ζωής το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν"

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών. Και συμπλήρωσε: "Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν το δάσος με το χρόνο θα ξαναγίνει, όμως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, θα έχουμε μέρες ακόμα καύσωνας και άνεμοι θα ζητήσω εγρήγορση απόλους ώστε η ζημιά που θα γίνει στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές με τόση αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση"

Δείτε φωτογραφικό υλικό στο Athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κατερίνα Ζαρίφη: Το άγριο ξέσπασμα για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Οι συγκινητικές αναρτήσεις των διάσημων και το κύμα συμπαράστασης

Share