Μαρία Ματσούκα για πυρκαγιές - «Ας προσπαθήσουμε εμείς οι “μεγάλοι” για ένα καλύτερο μέλλον...»

Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μαρία Ματσούκα για πυρκαγιές - «Ας προσπαθήσουμε εμείς οι “μεγάλοι” για ένα καλύτερο μέλλον...»

Οι εφιαλτικές φωτιές που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε όλη την χώρα έχουν καταστρέψει ολόκληρες περιουσίες αλλά και δεκάδες δασικές εκτάσεις προκαλώντας τεράστια θλίψη και σοκ στο πανελλήνιο.

Τα social media παραμένει ως ένα μέσο το οποίο έχει πλημμυρίσει από χιλιάδες φωτογραφίες που αποτυπώνουν τις τεράστιες καταστροφές που αφήνει σιγά σιγά πίσω της η φωτιά.

Ένα άλλο πρόσωπο το οποίο θέλησε να σχολιάσει αυτή τη τραγική κατάσταση που βιώνουμε είναι και η Μαρία Ματσούκα η οποία έστειλε το δικό της μήνυμα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό. Η ίδια πριν από λίγο καιρό έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι κι όπως είναι αναμενόμενο ανησυχεί για το μέλλον του.

Η Μαρία Ματσούκα έγραψε χαρακτηριστικά: «Αγάπη μου καληνύχτα. Εύχομαι όταν μεγαλώσεις ο κόσμος να είναι καλύτερος για εσένα και για όλα τα παιδιά. Ας προσπαθήσουμε εμείς οι “μεγάλοι” για ένα καλύτερο μέλλον… ξεκινώντας από το παρόν, ξεκινώντας από το τώρα».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της Μαρίας Ματσούκα

Μαρία Ματσούκα - Η δημόσιο ανάρτηση

Αρχαία Ολυμπία: Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς

Αυτή τη στιγμή η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα καθώς υπάρχουν αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, έχει αναφέρει ότι «η κυριότερη αναζωπύρωση σημειώθηκε πίσω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, αλλά επιχείρησαν άμεσα στα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και τα πυροσβεστικά οχήματα».

Η αναλυτική ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τα πύρινα μέτωπα

  • Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Ηράκλεια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 174 πυροσβέστες, με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 52 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
  • Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Μυρτιά του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Ευβοίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 57 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν 82 πυροσβέστες από τη Γαλλία, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.
  • Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Μέλπεια του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
  • Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών Αττικής, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.