Συνελήφθη Αφγανός για απόπειρα εμπρησμού στο άλσος Φινοπούλου στου Γκύζη

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συνελήφθη Αφγανός για απόπειρα εμπρησμού στο άλσος Φινοπούλου στου Γκύζη

Το απόγευμα του Σαββάτου, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν έναν Αφγανό, γεννηθέντα το 1983 (σύμφωνα με τα στοιχεία της ταυτότητάς του), που κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού στο Άλσος Φινοπούλου στου Γκύζη.

Στην ενημέρωσή της, η αστυνομία αναφέρει: «Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 7-8-20201, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών (Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής), αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν εντός του άλσους Φινοπούλου στην Αθήνα, έκριναν ύποπτο τον ανωτέρω που έφερε σακίδιο πλάτης επιμελώς κρυμμένο. Άμεσα προσέγγισαν το άτομο και προέβησαν σε έλεγχο αυτού. Διαπίστωσαν ότι κρατούσε αναπτήρα και άδειο πακέτο τσιγάρα με εμφανή ίχνη καύσης, ενώ σε παρακείμενη ρίζα δέντρου βρίσκονταν κομμάτια από χαρτοπετσέτες.

Σε επακόλουθο έλεγχο στο σακίδιο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια φιτίλια από χαρτί και ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτου, όλα με εμφανή ίχνη καύσης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών». Την ίδια στιγμή, εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός στο δάσος.

 Συνελήφθη Αφγανός για απόπειρα εμπρησμού στο άλσος Φινοπούλου στου Γκύζη

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη 47χρονου για εμπρησμό στην Πετρούπολη

Το βράδυ του Σαββάτου (7/8) συνελήφθη στην Πετρούπολη ένας άνδρας, ύποπτος για εμπρησμό και μόλις πριν από λίγο, η ΕΛΑΣ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες της σύλληψής του.

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα (7 Αυγούστου 2021), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας (Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής), ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμούς στην περιοχή της Πετρούπολης.

Ο ανωτέρω προσήχθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και όπως προέκυψε από την προανάκριση, σήμερα το απόγευμα προέβη σε εμπρησμούς, σε δύο σημεία εντός του άλσους Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναπτήρας, δύο φιάλες αντισηπτικής λοσιόν και κινητό τηλέφωνο.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε επιπρόσθετα, η εμπλοκή του και σε εμπρησμούς 4 κάδων απορριμμάτων στην περιοχή της Πετρούπολης που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα πλησίον του Άλσους.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.