Φωτιά στη Γορτυνία: Εντολή εκκένωσης για το Καλλιάνι

Μάχη σε Όχθια, Αετορράχη και Νεοχώρι

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φωτιά στη Γορτυνία: Εντολή εκκένωσης για το Καλλιάνι

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που βιώνει η χώρα με τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει όλη την εβδομάδα. Πριν λίγο σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση στην Γορτυνία και μάλιστα, δόθηκε εντολή εκκένωσης στο Καλλιάνι.

Μάλιστα, άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες, προειδοποιώντας τους κατοίκους για τον κίνδυνο.

Λίγο μετά τις 17:00, οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται - εκτός από το Καλλιάνι - στους οικισμούς Όχθια, Αετορράχη, ενώ λίγο πριν τις 18:00 οι φλόγες πλησιασαν το χωριό Νεοχώρι. Η μάχη πυροσβεστών και κατοίκων είναι μεγάλη, ώστε να μην περάσει η φωτιά μέσα στους οκισμούς.

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης έλεγε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «αρκετοί κάτοικοι των οικισμών που έχουν εκκενωθεί προληπτικά έχουν επιστρέψει στις περιοχές τους και βοηθούν στο έργο της πυρόσβεσης, τόσο στις κατοικημένες περιοχές όσο και κοντά στο οδικό δίκτυο, ώστε να μην πλησιάσει η φωτιά».

Όσον αφορά στους κατοίκους που έχουν απομακρυνθεί από τους οικισμούς, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «φιλοξενούνται με μέριμνα του Δήμου Γορτυνίας σε ξενώνες και στην περιοχή Τρόπαια».

Ακόμη, όπως πρόσθεσε, «η περιφέρεια είναι σε συνεννόηση με τον δήμο της Τρίπολης, ώστε, αν χρειαστεί, να φιλοξενηθούν στην πόλη».

Επίσης, είπε ότι «παραμένουν τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση», συμπληρώνοντας ότι «είναι αναγκαίο να υπάρξει μέριμνα για ζωοτροφές, αφού στην περιοχή υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες».

Στο νοσοκομείο τρεις πυροσβέστες από τη φωτιά στην Αρκαδία

Στο νοσοκομείο της Δημητσάνας βρίσκονται τρεις πυροσβέστες μετά από την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Αρκαδία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, γιατρός του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στη Δάφνη Αρκαδίας, για να βοηθήσει, εάν παραστεί ανάγκη, τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή.

Δύο πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν από το κλιμάκιο στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.

Ένα πυροσβέστης προσήλθε χθες βράδυ στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων με μικροεγκαύματα. Κρίθηκε σκόπιμο να διακομιστεί στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση. Αυτή είναι η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους πυρόπληκτους

Φωτιά στην Αρκαδία στο νοσοκομείο τρεις πυροσβέστες