Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι για τους λίγους ανεμβολίαστους»

Όλα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι για τους λίγους ανεμβολίαστους»
Ενημέρωση 12.08.2021 15:03
Από Ίρις Βίλα

Στην σημερινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσα σε όλα αναφέρθηκε για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και πόσο σίγουρο είναι να δούμε ένα νέο lockdown από τον Σεπτέμβριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά

«Προφανώς και με προβληματίζει το γεγονός όσον αφορά τους εμβολιασμούς. Υπάρχει εξήγηση ότι ο καλοκαίρι ο κόσμος λείπει και άρα ο προγραμματισμός του εμβολιασμού είναι πιο δύσκολος αλλά είναι βέβαιο ότι πρέπει να επανέλθουμε δυναμικά και να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα. Αυτό είναι μια συλλογική προσπάθεια την οποία ελπίζω κι εύχομαι να μπορέσουμε να κάνουμε όλοι μαζί.

Από κει και πέρα, έχω πει ότι δεν θα πάμε σε νέο lockdown. Επίσης είναι λάθος τα όποια ελαφρά περιοριστικά μέτρα μπαίνουν σε περιοχές οι οποίες κατατάσσονται στην κατηγορία 4, όπως δύο περιφερειακές ενότητες της Κρήτης και η Ζάκυνθος, να χαρακτηρίζονται lockdown. Δεν είναι lockdown.

Θα το ξαναπώ: Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους. Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δ δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική.

Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός έδωσε ένα παράδειγμα επισημαίνοντας ότι με την επιστροφή από τις διακοπές είναι εύλογο ειδικά νέα παιδιά, να κάνουν τεστ και για μία εβδομάδα να μην έρθουν σε επαφή με γονείς, παππούδες, ειδικά αν αυτοί είναι ανεμβολίαστοι. «Ζητώ πάρα πολύ μεγάλη προσοχή στο πώς θα επιστρέψουν οι πολίτες από τις διακοπές τους».

«Η τακτική μας στις φωτιές απέδωσε»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για κλιματική κρίση στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης, επισημαίνοντας ότι ως προς το θέμα της διάσωσης των ανθρώπινων ζωών στις πυρκαγιές, που έπληξαν την χώρα, η τακτική της κυβέρνησης απέδωσε.

Ξεκινώντας ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα Μέσα Ενημέρωσης και κυρίως τους ρεπόρτερ που βρέθηκαν στο πεδίο των πυρκαγιών, ενώ ευχαρίστησε και στους πυροσβέστες που έδωσαν μάχη να περιορίσουν τις φλόγες.

«Βρισκόμαστε στη δέκατη ημέρα μιας.. διαβάστε περισσότερα στο Athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η οργισμένη ανάρτηση της Μαίρης Συνατσάκη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα μέτρα που εισηγήθηκε για τη στήριξη των πυρόπληκτων

Share