Ηράκλειο: Ελεύθερος αφέθηκε ο γιατρός μετά τις κατηγορίες για ασέλγεια σε 18χρονο

Του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ηράκλειο: Ελεύθερος αφέθηκε ο γιατρός  μετά τις κατηγορίες για ασέλγεια σε 18χρονο

Ο γιατρός ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ενός 18χρονου φοιτητή στο Ηράκλειο, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος έπειτα από το σοκ που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία για το συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο είναι αρκετά γνωστό.

Σύμφωνα με το protothema.gr Αμέσως μετά τη διαδικασία της κύριας ανάκρισης, ο συνήγορος υπεράσπισης του γιατρού Μανώλης Κληρονόμος δήλωσε πως «αυτό κατά πρώτον πρέπει να αξιολογηθεί θετικά αξίζουν συγχαρητήρια στην κυρία Εισαγγελέα και στην κυρία Ανακρίτρια, οι οποίες με πολύ καθαρή ματιά άκουσαν όλους τους σχετικούς υπερασπιστικούς ισχυρισμούς».

Στον γιατρό επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι όπως αυτός της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής μιας χρηματικής εγγύησης ποσού 2.000 ευρώ. «Θεωρούμε ότι η επιβολή των περιοριστικών όρων, είναι συνακόλουθοι μιας ούτως ή άλλως υπάρχουσας πανελλαδικής επικαιρότητας, η οποία όλους μας προβληματίζει. Σε κάθε περίπτωση διατρανώνουμε σε όλους τους τόνους την αθωότητα του κατηγορουμένου και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην ακροαματική διαδικασία».

Πατέρας 9χρονης μαθήτριας αποκαλύπτει τα μηνύματα του δάσκαλου που την παρενοχλούσε

Σοκάρουν τα σεξουαλικά μηνύματα που έστελνε ο δάσκαλος Δημοτικού σε ανήλικες μαθήτριες του, μια εκ των οποίων τα έδειξε στον πατέρα της και αυτός με την σειρά του τα έβγαλε στην δημοσιότητα.

Ανοίχτηκε η μικρή και μου λέει να λέει ‘μπαμπά μου γράψε να με πάρει στην αγκαλιά του περιμένει πώς και πώς να με σφίξει στην αγκαλιά του’ και τέτοια και τρελάθηκα», είπε ο πατέρας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», σημειώνοντας πως συμβούλεψε το παιδί να τον ενημερώνει κάθε φορά που θα λάμβανε τέτοιο μήνυμα.

Κι ευτυχώς το παιδί το έκανε, γιατί «άρχιζε αυτός να στέλνει μηνύματα. «Έχω 45 σελίδες μηνύματα σε τέσσερις ημέρες. Εκδηλώθηκε την Πέμπτη άρχισε να της λέει ‘τι όμορφο κορίτσι που είσαι .Είσαι το πιο όμορφο κορίτσι και έχεις ωραίο χαμόγελο και θα σου βγάλω τη μάσκα και θα σου φιλήσω λέω στο μαγουλάκι και άμα θες να σου δώσω ένα φιλάκι στο στόμα στα χειλάκια και εάν κάνουμε λέει ενισχυτική ιδιαίτερα’ ας το πούμε, ‘δεν ξέρω αν θα αντισταθώ να σε φιλήσω Και τι θες να κάνουμε τι θες να κάνουμε τι άλλο θες να κάνουμε.

Ξέφυγε εκεί ‘θα γίνω το αγόρι σου’ και ‘θα σου τα μάθω εγώ όλα και ότι θέλεις εσύ θα μου πεις’. Ξεφύγε η κατάσταση εγώ δεν άντεξα», περιγράφει ο πατέρας προσθέτοντας ότι, ο δάσκαλος συμβούλεψε τη μικρή να σβήνει τα μηνύματα, κι εκείνη του είπε ότι το κάνει.

Ο πατέρας την περασμένη Παρασκευή πήρε όλα τα πειστήρια, πήγε στο Ανηλίκων, «οι άνθρωποι με περίμεναν, ήταν ενημερωμένοι και με το που διάβασαν τα μηνύματα πήγαν και τον συνέλαβαν αμέσως χωρίς δεύτερη κουβέντα», κατέληξε ο πατέρας.

Ο δάσκαλος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Παιδείας, έως ότου διερευνηθεί η υπόθεση, ενώ εμφανίστηκε ενώπιον των Αρχών και αφέθηκε υπό όρους ελεύθερος.

Σοκάρουν τα μηνύματα του δάσκαλου που παρενοχλούσε τις ανήλικες μαθήτριες του

Ελεύθερος ο δάσκαλος

Ο δάσκαλος που προσέγγιζε ερωτικά τις μαθήτριες του και τους έστελνε μηνύματα αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για δυο αδικήματα. Συγκεκριμένα, σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση. Ακόμη, διώκεται και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Ένας από τους όρους που του επιβλήθηκαν είναι αυτός της απαγόρευσης προσέγγισης των μαθητριών σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο. Ακόμη, ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλλαν στον εκπαιδευτικό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα σοκαριστικοί είναι οι διάλογοι από τον «δάσκαλο της διαστροφής» που «έβαζε στο μάτι» κοριτσάκια της Ε’ Δημοτικού και αποκαλύπτει το protothema.gr την ίδια ώρα που οι έρευνες των έμπειρων αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν στα ανώμαλα δίχτυα του έχουν παγιδευτεί και άλλα κοριτσάκια.

Τα αποτελεσματα απο τις έρευνες στο laptop, το τάμπλετ και το κινητό του τηλέφωνο αναμένεται να δείξουν την αλήθεια, ενώ ο 48χρονος δάσκαλος της διαστροφής και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών οδηγήθηκε σήμερα στον 15ο ανακριτή προκειμένου να δώσει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων για όλα όσα φρικτά φέρεται να διέπραξε με θύματα τις τρεις μικρές μαθήτριες.

 Ελεύθερος ο δάσκαλος που προσέγγισε ερωτικά τις ανήλικες μαθήτριες του